ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ HIV

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή” οργάνωσε στις 10 Δεκεμβρίου 2010, ημερίδα με θέμα “Εργασία και άνθρωποι με HIV”.

Με αφορμή τις ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ που ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) εξέδωσε τον περασμένο Ιούνιο με τον τίτλο «Σύσταση για το HIV/AIDS στον χώρο της εργασίας, 2010 (Νο.200)», ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή” έκρινε σημαντική τη διοργάνωση μιας ημερίδας με στόχο τη μελέτη τους και τις τοποθετήσεις σημαντικών φορέων επί του κειμένου.

Η ημερίδα μας είχε σκοπό να αναδείξει την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σε σχέση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οροθετικοί εργαζόμενοι, καθώς και την πρόσφατη αρνητική εξέλιξη που αντιμετωπίσαμε σε εργατική υπόθεση, η οποία δυστυχώς φέρει και την επίσημη «βούλα» ανώτατης δικαστικής απόφασης εις βάρος οροθετικού εργαζόμενου.

Εκπρόσωπος του ILO έκανε παρουσίαση των ΣΥΣΤΑΣΕΩΝ και βοήθησε όλους μας να καταλάβουμε τη μεγάλη χρησιμότητά τους. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η παρουσίαση του εκπροσώπου της UNAIDS. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις σημαντικών φορέων που είτε βοήθησαν από την Ελληνική πλευρά στην επεξεργασία των ΣΥΣΤΑΣΕΩΝ, είτε αντιλαμβάνονται στην καθημερινότητά τους την ανάγκη υιοθέτησης αυτών.

Στην έδρα οι βουλευτές: Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη, Θανάσης Λεβέντης

Μετά την ημερίδα που διοργάνωσε η Θετική Φωνή τον περασμένο Μάιο, προέκυψε μια άτυπη διακομματική κοινοβουλευτική ομάδα που έκανε κάποιες σημαντικές κινήσεις μέσα στο Κοινοβούλιο για την ανάδειξη των θεμάτων HIV/AIDS (γραπτές ερωτήσεις, επικοινωνία με αντίστοιχες Επιτροπές του Κοινοβουλίου, δελτία τύπου, κλπ), εκπρόσωποι της οποίας τοποθετήθηκαν στο κλείσιμο αυτής της ημερίδας.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας ΕΔΩ