20 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Εικόνα για το άρθρο “ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ”

Αθήνα, 20/02/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, «Άγιο Παύλο», επισκέφτηκε χθες Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», κ. Νίκος Δέδες, με αφορμή τις ενέργειες διαμαρτυρίας των οροθετικών κρατουμένων για τις συνθήκες κράτησης.
Η ολιγομελής αντιπροσωπεία διαπίστωσε για μια ακόμη φορά τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των έγκλειστων οροθετικών, με εμφανή τα προβλήματα που προκύπτουν από τους περιορισμένους χώρους και τον μεγάλο αριθμό ατόμων.
Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας έχει εδώ και δυο χρόνια περίπου πραγματοποιήσει δεκάδες επαφές με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τη φυσική ηγεσία των καταστημάτων κράτησης αναδεικνύοντας την ανάγκη αποσυμφόρησης των φυλακών και καλύτερων συνθηκών κράτησης. Όλοι οι αρμόδιοι έχουν παραδεχτεί στις συναντήσεις αυτές το πρόβλημα και έχουν κατά καιρούς ανακοινώσει λύσεις, οι οποίες όμως δυστυχώς δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί.
Η «Θετική Φωνή» ζητά άμεση επίλυση των ζητημάτων που θέτουν οι ίδιοι οι κρατούμενοι με πρόσφατη επιστολή τους και αντιμετώπιση των οροθετικών κρατουμένων σύμφωνα πάντα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και συνιστώμενες πρακτικές και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των έγκλειστων ατόμων.