Το εμβόλιο κατά της γρίπης Η1Ν1

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” στηρίζει την προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας θωράκισης του πληθυσμού έναντι της νέας γρίπης και συστήνει στα μέλη του αλλά και σε όλα τα άτομα με HIV να εμβολιαστούν έναντι του ιού Η1Ν1.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των ιατρών και τις συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, επιβάλεται ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού για να αποφευχθούν οι σοβαρές επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει ο ιός Η1Ν1 στην υγεία. Επί του παρόντος σύμφωνα με τις οδηγίες, συνιστάται στα οροθετικά άτομα να εμβολιαστούν σε 2 δόσεις, με απόσταση 3 εβδομάδων μεταξύ των 2 δόσεων.

Λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας και νοσηρότητας της νέας γρίπης, καλό θα ήταν να εμβολιαστούν όλα τα άτομα με HIV, χωρίς να δίνουν βάση σε ανυπόστατες φήμες για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Από την μέχρι τώρα εμπειρία, η πιο συνηθισμένη ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολιασμού είναι ένας ελαφρύς μυϊκός πόνος στο σημείο που γίνεται η ένεση και εκδηλώνεται γύρω στις 8 ώρες μετά τον εμβολιασμό.

Περισσότερα: Ειδήσεις για την επιδημία της νέας γρίπης στην Ελλάδα
Χάρτης: Κέντρα εμβολιασμού κατά του ιού Η1Ν1