ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ HIV

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2009, με αφορμή τη διενέργεια των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, η Θετική Φωνή απέστειλε σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα επιστολή με την οποία ζητούσε να διευθετηθούν μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους οροθετικούς στην Ελλάδα και την εφαρμογή ορισμένων δράσεων που συμβάλλουν στην επαγρύπνηση για το HIV/AIDS.

Η επιστολή προς το ΠΑΣΟΚ εστάλει προσωπικά προς την σημερινή Υπουργό Υγείας, κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ως υπεύθυνη τότε του Τομέα Υγείας του Κινήματος.

Ένα από τα βασικά αιτήματα της Θετικής Φωνής, ήταν και η “Καθιέρωση Πανελλήνιας Ημέρας Εθελοντικής δωρεάν ταχείας εξέτασης για HIV από δημόσια και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, μία φορά το χρόνο, στις αρχές του καλοκαιριού.”

Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι η κυρία Υπουργός έκανε δεκτή αυτή την πρότασή μας, ανακοινώνοντας στις 30 Νοεμβρίου 2009, “την καθιέρωση εθνικής ημέρας διαγνωστικού ελέγχου για τη νόσο“.

Πιστεύουμε ότι η καθιέρωση της εθνικής ημέρας διαγνωστικού ελέγχου για HIV, θα συμβάλλει στη μείωση των κρουσμάτων προχωρημένου AIDS με τα οποία πολλοί οροθετικοί πρωτο-διαγιγνώσκονται με HIV, και κατά συνέπεια θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου στην Ελλάδα.