ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ολοκληρώθηκε σήμερα 1/12/2009 το τετραήμερο Φεστιβάλ Υγείας του Δήμου Αθηναίων που φέτος ήταν αφιερωμένο στην καταπολέμηση του HIV/AIDS.

Η “Θετική Φωνή” συμμετείχε με το δικό της περίπτερο στον ειδικό χώρο που είχε διαμορφωθεί στην πλατεία Συντάγματος για το σκοπό αυτό.
Οι εθελοντές του συλλόγου μας ενημέρωναν τους πολίτες για το HIV/AIDS, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια, προφυλακτικά και αναμνηστικά είδη. Προβλήθηκαν ειδικά video που ετοίμασαν τα μέλη της “Θετικής Φωνής” αναφερόμενα στην πρόληψη και στη θεραπεία.

Δόθηκαν συνεντεύξεις σε διάφορα μέσα ενημερώσης, αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα γύρω από την πρόσβαση στη θεραπεία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική ένταξη των οροθετικών ατόμων.

Από την επαφή μας με τους πολίτες, διαπιστώσαμε ότι οι Αθηναίοι είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τα οροθετικά άτομα αλλά και πρόθυμοι να ενημερωθούν για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις γύρω από το HIV/AIDS.

Η “Θετική Φωνή” ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον Δήμο Αθηναίων για την ευκαρία που της έδωσε να προβάλει τις ιδέες της και ελπίζει ότι τέτοιες προσπάθειες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, θα συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο μέλλον.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας (Γιάννη, Δημήτρη, Γιώργο, Νίκο, Γιάννη, Λουκα, Στράτο, Γιάννη, Χρήστο, Μύρων, Κώστα, Γιάννη) αλλά και όλους τους φίλους μας που με την σκληρή δουλειά τους αποτέλεσαν το σπουδαιότερο παράγοντα επιτυχίας αυτής της διοργάνωσης.