ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την καταπολέμηση της εξάπλωσης του HIV, καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Καταστατικό, για την επίτευξη του σκοπού του, ο σύλλογος θα αγωνισθεί για την εξασφάλιση καλύτερων πρακτικών πρόληψης και ενημέρωσης, υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας των οροθετικών και ευάλωτων στον HIV κοινωνικών ομάδων. Θα εργαστεί επίσης για την κοινωνική αποδοχή, αλληλεγγύη και υποστήριξη των ομάδων αυτών ώστε να αντιμετωπιστούν οι παραβιάσεις της αξιοπρέπειας και των ανθρωπινών δικαιωμάτων τους.

 

Ιστορικό ίδρυσης:

  • Οκτώβριος 2008 Αίτηση αναγνώρισης σωματείου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών
  • Ιούλιος 2009 Ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής
  • Αύγουστος 2009 Συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου
  • Ιούλιος 2010Ένταξη στο Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη-κυβερνητικών Οργανώσεων
  • Δεκέμβριος 2011 Ειδική Πιστοποίηση στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας της Περιφέρειας Αττικής

Η «Θετική Φωνή» είναι μέλος σε διάφορες ομοσπονδίες μη-κυβερνητικών οργανώσεων, όπως το AIDS Action Europe, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ για το HIV/AIDS, η Βουλή της Κοινωνίας των Πολιτών, το HIV Europe  και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου του ΚΕΕΛΠΝΟ.