3 Νοεμβρίου 2014

Η Θετική Φωνή στην Κέρκυρα

Εικόνα για το άρθρο “Η Θετική Φωνή στην Κέρκυρα”

Η Θετική Φωνή, Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας, διοργανώνει τετραήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα, στις 3-6 Νοεμβρίου 2014 με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για θέματα που σχετίζονται με τον HIV/AIDS και την παροχή δυνατότητας δωρεάν εξέτασης για HIV.

Διαθέτοντας την απαραίτητη εμπειρία και γνώση, η Θετική Φωνή παρέχει πλέον και εκτός των δομών που λειτουργεί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη (Ath Checkpoint και Thess Checkpoint αντίστοιχα) δωρεάν, ανώνυμα και γρήγορα τεστ για τον HIV, κατά τα διεθνή πρότυπα, που συνοδεύονται από την απαραίτητη ενημέρωση και παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε περίπτωση που ανιχνευτούν αντισώματα στον ιό HIV.

Μέχρι σήμερα έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερους από 10.000 ελέγχους HIV, 1.600 ελέγχους HCV (ηπατίτιδα C) και 1.200 ελέγχους HBV (ηπατίτιδα Β), ενώ από τις αρχές του 2013 έχουμε διανείμει περισσότερα από 1.300.000 προφυλακτικά σε όλη τη χώρα.

Εξειδικευμένοι ενημερωτές των δομών μας θα βρίσκονται από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου στο κτίριο του παλιού ψυχιατρείου στην πλατεία Τσιριγώτη (9:00 -15:00) και στο κιόσκι πληροφοριών του Checkpoint στην πλατεία Σαρόκο (15:00 – 21:00).

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων και υλοποιείται με τη συμμετοχή του AIDS Healthcare Foundation (AHF) και την υποστήριξη του Κοι.Σ.Π.Ε Κέρκυρας «Νέοι Ορίζοντες» και του Ξενοδοχείου City Marina.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 862 7572 ή ηλεκτρονικά στο e-mail info@positivevoice.gr.