7 Νοεμβρίου 2014

KAI ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΡΕΤΡΟΪΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Εικόνα για το άρθρο “KAI ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΡΕΤΡΟΪΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ”

Δύο μόλις ημέρες μετά τη δημόσια παρέμβαση του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, παρουσιάστηκαν και πάλι ελλείψεις σε αντιρετροϊκά φάρμακα και συγκεκριμένα στο σκεύασμα Eviplera που λαμβάνουν ως αγωγή δεκάδες οροθετικοί που παρακολουθούνται από τη μονάδα του Νοσοκομείου.

Ενώ την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου και μετά από καθυστέρηση πολλών ημερών η Διοικήτρια κ. Γιαννακάκου διέθεσε τα απαιτούμενα κονδύλια υποσχόμενη ότι δόθηκε οριστική λύση στο πρόβλημα, όσοι επισκέφθηκαν σήμερα το φαρμακείο του νοσοκομείου έλαβαν αντί για τη μηνιαία αγωγή του Eviplera, ποσότητα χαπιών που επαρκούν μόλις για τρεις ημέρες.

Η συγκεκριμένη πρακτική σε συνδυασμό με τη δημόσια δήλωση της κ. Γιαννακάκου ότι θα υποχρεώνει όσους λαμβάνουν αγωγή να επισκέπτονται δύο φορές το μήνα το νοσοκομείο (μία για να προεγγραφούν στη λίστα και μία για να λάβουν τα φάρμακα) δεν πρόκειται να μείνουν χωρίς αντίδραση από τη Θετική Φωνή. Τα οροθετικά άτομα που βρίσκονται υπό αγωγή υποχρεούνται να λαμβάνουν αδιάλειπτα και εφ’ όρου ζωής το φάρμακό τους. Για το λόγο αυτό το Αττικό και κάθε νοσοκομείο έχει πλήρη εικόνα με ελάχιστη απόκλιση για τις παραγγελίες που πρέπει να κάνει κάθε μήνα.

Καλούμε τη διοίκηση του «Αττικόν» να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να αντιληφθεί τις συνέπειες των ενεργειών και των παραλείψεών της, στο όνομα της πιστής τήρησης του προϋπολογισμού του νοσοκομείου και σε βάρος της υγείας και της ζωής των οροθετικών ατόμων.

Η συγκεκριμένη περίπτωση όπως και πολλές άλλες στο παρελθόν, θα πρέπει να θορυβήσει το Υπουργείο Υγείας και να εισακούσει επιτέλους το πάγιο αίτημα της Θετικής Φωνής αποδεσμεύοντας τα κονδύλια για την προμήθεια αντιρετροϊκών σκευασμάτων από το γενικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων.