10 Δεκεμβρίου 2014

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ FIBROSCAN ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΣΘΕΝΩΝ ΗΠΑΤΟΣ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” ΚΑΙ ΤΟ ATH CHECKPOINT

Εικόνα για το άρθρο “ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ FIBROSCAN ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΣΘΕΝΩΝ ΗΠΑΤΟΣ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” ΚΑΙ ΤΟ ATH CHECKPOINT”

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2014

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας» σε συνεργασία με το Ath Checkpoint διοργανώνουν την Εβδομάδα Πρόληψης και Δωρεάν Εξέτασης για Ηπατίτιδες B και C, στις 15-20 Δεκεμβρίου 2014.

Καθημερινά από τις 12:00 μ.μ. έως τις 6:00 μ.μ., εξειδικευμένος ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό» θα παρέχει δωρεάν εξέταση με τη μέθοδο Fibroscan στη δομή του Ath Checkpoint (Πιττάκη 4, Μοναστηράκι, Αθήνα). Το Fibroscan είναι μία ανώδυνη μέθοδος για ποσοτική εκτίμηση της ελαστικότητας του ήπατος που συνδέεται με το βαθμό της ηπατικής ίνωσης, χωρίς να είναι απαραίτητο ο εξεταζόμενος να ακολουθήσει την επεμβατική μέθοδο της βιοψίας.

Ασθενείς που πάσχουν από χρόνια πάθηση του ήπατος, όπως χρόνια ηπατίτιδα οποιασδήποτε αιτιολογίας (B, C, αυτοάνοσο), αλκοολική ηπατίτιδα, στεατοηπατίτιδα λόγω σακχαρώδους διαβήτη και άλλων αιτιών, φαρμακευτική ηπατίτιδα, αιμοχρωμάτωση, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχονται για την πιθανότητα ανάπτυξης ίνωσης πριν αναπτυχθεί κίρρωση του ήπατος, ούτως ώστε να λαμβάνονται άμεσα και προληπτικά τα κατάλληλα θεραπευτικά μέτρα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Πρόληψης, αλλά και σε μόνιμη βάση το Ath Checkpoint εκτός από την εξέταση για HIV παρέχει σε συνεργασία με το Σύλλογο Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας» τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για ηπατίτιδες B και C, με τη μέθοδο του γρήγορου τεστ (rapid test).

Η Εβδομάδα Πρόληψης και Δωρεάν Εξέτασης για Ηπατίτιδες B και Cδιοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της της εταιρείας Ενδοσκοπική Α.Ε. (www.endoskopiki.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας» (τηλ: 211 0122102, web: www.helpa-prometheus.gr, e-mail: hlpaprometheus@gmail.com) ή με το Κέντρο Πρόληψης για HIV και ηπατίτιδες B και C Ath Checkpoint (τηλ.: 210 33 10 400, web: www.athcheckpoint.gr, e-mail: info@athcheckpoint.gr).