22 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ HIV CHECKPOINT

Εικόνα για το άρθρο “ΝΕΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ HIV CHECKPOINT”

Με μία νέα καμπάνια ενημέρωσης και με κεντρικό μήνυμα «Κάνεις σεξ; Κάνε Τεστ!» τα Κέντρα Πρόληψης για τον HIV Checkpoint στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη δίνουν νέα δυναμική στην εξωστρέφειά τους και στην προσπάθεια προσέγγισης του γενικού πληθυσμού και των ευπαθών ομάδων.

Η νέα εκστρατεία επικοινωνίας θα κυκλοφορήσει σε έξι βασικές εκδοχές για την ευρύτερη δυνατή κάλυψη των πληθυσμιακών ομάδων στις οποίες θέλει να μεταδώσει το μήνυμα της πρόληψης και της συχνής εξέτασης για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS.

Τα Checkpoint είναι κέντρα πρόληψης για τον HIV και απευθύνονται στο σεξουαλικά ενεργό πληθυσμό. Παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες ενημέρωσης για ασφαλέστερο σεξ, γρήγορο τεστ για HIV και διασύνδεση με τις Μονάδες Υγείας σε περίπτωση που ανιχνευθούν αντισώματα του ιού.

Το Ath Checkpoint ξεκίνησε τη λειτουργία του το Νοέμβριο του 2012, ενώ το Thess Checkpoint το Μάρτιο του 2014. Έχουν πραγματοποιήσει συνολικά περισσότερους από 10.000 ελέγχους για HIV και το 89% των αντιδρώντων αποτελεσμάτων έχει διασυνδεθεί επιτυχώς σε μονάδες υγείας. Έχουν διανείμει 1.200.000 προφυλακτικά και 300.000 ενημερωτικά φυλλάδια σε όλη την Ελλάδα και έχουν προσεγγίσει για ενημέρωση κατά την εργασία στο πεδίο (street work) πάνω από 5.500 άτομα. Για το 2015 προγραμματίζονται 10.000 έλεγχοι.

Η νέα καμπάνια μας έρχεται να ενισχύσει την επιτυχή πορεία των δύο προηγούμενων ετών με ένα και μόνο σκοπό, την ανάδειξη της σημασίας της συχνής εξέτασης για HIV και της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας.

Thess Checkpoint - New CampaignCheckpoint - New Campaign