27 Ιανουαρίου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ FIBROSCAN ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΣΘΕΝΩΝ ΗΠΑΤΟΣ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ΚΑΙ ΤΟ «THESS CHECKPOINT»

Εικόνα για το άρθρο “ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ FIBROSCAN ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΣΘΕΝΩΝ ΗΠΑΤΟΣ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ΚΑΙ ΤΟ «THESS CHECKPOINT»”

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» σε συνεργασία με το «Thess Checkpoint» διοργανώνουν την Εβδομάδα Πρόληψης και Δωρεάν Εξέτασης Ήπατος, με Fibroscan, από τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015, στη Θεσσαλονίκη.

Καθημερινά από τις 12:00 έως τις 18:00 εξειδικευμένος ιατρός του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης θα παρέχει δωρεάν εξέταση με τη μέθοδο Fibroscan στη δομή του Thess Checkpoint (Αλ. Σβώλου 15). Το Fibroscan είναι μία ανώδυνη μέθοδος για ποσοτική εκτίμηση της ελαστικότητας του ήπατος που συνδέεται με το βαθμό της ηπατικής ίνωσης, χωρίς να είναι απαραίτητο ο εξεταζόμενος να ακολουθήσει την επεμβατική μέθοδο της βιοψίας.

Ασθενείς που πάσχουν από χρόνια πάθηση του ήπατος, όπως χρόνια ηπατίτιδα οποιασδήποτε αιτιολογίας (B, C, αυτοάνοσο), αλκοολική ηπατίτιδα, στεατοηπατίτιδα λόγω σακχαρώδους διαβήτη και άλλων αιτιών, φαρμακευτική ηπατίτιδα, αιμοχρωμάτωση, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχονται για την πιθανότητα ανάπτυξης ίνωσης πριν αναπτυχθεί κίρρωση του ήπατος, ούτως ώστε να λαμβάνονται άμεσα και προληπτικά τα κατάλληλα θεραπευτικά μέτρα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Πρόληψης, αλλά και σε μόνιμη βάση το Thess Checkpoint εκτός από την εξέταση για HIV παρέχει σε συνεργασία με το Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέα» τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για ηπατίτιδες B και C, με τη μέθοδο του γρήγορου τεστ (rapid test).

Η Εβδομάδα Πρόληψης και Δωρεάν Εξέτασης Ήπατος, με Fibroscanδιοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας “Echosens” (www.echosens.com) και της “Ενδοσκοπική Α.Ε.” (www.endoskopiki.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέα»

τηλ: 211 0122102, web: www.helpa-prometheus.gr, e-mail: hlpaprometheus@gmail.com

ή με το Κέντρο Πρόληψης για HIV και ηπατίτιδες B και C ThessCheckpoint

τηλ.: 2310 282 284, web: www.thesscheckpoint.gr , e-mail: info@thesscheckpoint.gr