9 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ: ΠΡΟΛΗΨΗ, ΕΞΕΤΑΣΗ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ»

Εικόνα για το άρθρο “ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ: ΠΡΟΛΗΨΗ, ΕΞΕΤΑΣΗ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ»”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ: ΠΡΟΛΗΨΗ, ΕΞΕΤΑΣΗ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ»

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, στις 13.00, θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου στον Πολυχώρο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3, Αθήνα) αναφορικά με το Πρόγραμμα:

«Δημόσια Υγεία: Πρόληψη, Εξέταση, Υποστήριξη»

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση της HIV λοίμωξης και την αύξηση της προσβασιμότητας στην ιατρική και ψυχοκοινωνική φροντίδα και νομική υποστήριξη μέσα από την ενεργητική ανεύρεση και τον αρχικό έλεγχο στην κοινότητα ατόμων με υψηλό κίνδυνο HIV λοίμωξης και HEP C .

Στις δράσεις του Προγράμματος συμπεριλαμβάνονται η ενημέρωση για τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης των HIV και HEP C, η εξέταση και παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και ενημέρωση για θέματα που ενδέχεται να προκύψουν μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της εξέτασης. Στις περιπτώσεις θετικών διαγνώσεων, υπάρχει άμεση διασύνδεση με κέντρα εξειδικευμένης φροντίδας (ΜΕΛ). Επίσης, διεξάγονται δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τους τρόπους μετάδοσης, τις μεθόδους πρόληψης, την σημασία της προληπτικής εξέτασης και την άρση του στιγματισμού.

Το Πρόγραμμα «Δημόσια Υγεία: Πρόληψη, Εξέταση, Υποστήριξη» ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2016. Υλοποιείται από την PRAKSIS σε συνεργασία με τις οργανώσεις Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας, Θετική Φωνή και Κέντρο Ζωής, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αύξηση Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας προς Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες» Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ 2009-2014. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία), μέσω του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινήσεις:

Μαργαρίτα Πετρόγγονα

210 520 5200

6934 693215

 

-ΜΚΟ PRAKSIS (ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ)

Η PRAKSIS έχει ως κύριο στόχο το σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων αναπτυξιακής, ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Με βάση τα δύο Πολυϊατρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη), το Κέντρο Υποδοχής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάτρα, τα Κέντρα Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων ΣΤΕΓΗ PLUS (+) δραστηριοποιείται σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Μυτιλήνη και Πάτρα προσφέροντας εδώ και 18 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε γηγενείς άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, ασυνόδευτους ανήλικους, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες. Με Κινητές Μονάδες Εξέτασης και Ενημέρωσης, παρέχει δωρεάν εξετάσεις για τον ιό του HIV και την Ηπατίτιδα B,C. Λειτουργεί επίσης, τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης 800 11 11 600 (χωρίς χρέωση από σταθερό) ενημερώνοντας για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, Ηπατίτιδα Β,C και τον HIV.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Στουρνάρη 57 & 3ης Σεπτεμβρίου, 104 32 Αθήνα

Τηλ: 210 520 52 00, Fax: 210 520 52 01

Email: info@praksis.gr

Url: www.praksis.gr

Facebook: ngo praksis

Youtube:praksis ngo

-ΜΚΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ΕΤΑΙΡΟΣ)

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας ιδρύθηκαν το 1990. Είναι μία ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση και συμμετέχει ως μέλος στο Διεθνές Δίκτυο των Γιατρών του Κόσμου το οποίο αποτελείται από 15 αντιπροσωπείες. Κινητήρια αρχή της οργάνωσης είναι ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, ιδεολογία ή πολιτική πεποίθηση. Πρωταρχικός στόχος της Οργάνωσης είναι η βελτίωση της πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ευάλωτων κοινωνικά πληθυσμιακών ομάδων. Η δράση της οργάνωσης, ωστόσο, επεκτείνεται και σε ζητήματα παρεμπόδισης πρόσβασης στην υγεία καθώς και καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Γιατροί του Κόσμου

Σαπφούς 12, 105 53 Αθήνα

T: 210 32 13 150, F: 210 32 13 850

Site: http://mdmgreece.gr

-ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ (ΕΤΑΙΡΟΣ)

H Θετική Φωνή είναι ο σύλλογος των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS και έχει σαν σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS, καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα. Ο Σύλλογος, με γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με 300 μέλη και περίπου 300 εθελοντές σε όλη την Ελλάδα, δραστηριοποιείται στην κατεύθυνση της εξασφάλισης καλύτερων πρακτικών πρόληψης, υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας των οροθετικών και ευάλωτων στον HIV/AIDS κοινωνικών ομάδων, ενώ παράλληλα εργάζεται για την τόνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης και την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Αγ. Αναργύρων 13, 105 54 Αθήνα

Τηλ. 2118001051, Fax 2118001051

Site: positivevoice.gr

-ΜΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ (ΕΤΑΙΡΟΣ)

Το Κέντρο Ζωής ιδρύθηκε το 1991 και είναι μια αναγνωρισμένη, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση. Προσφέρει υπηρεσίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών τόσο των ατόμων που ζουν με HIV/AIDS, των οικογενειών και συντρόφων τους όσο και του ευρύτερου πληθυσμού. Το Κέντρο λειτουργεί χάρη στην πολύτιμη και ακούραστη προσφορά των επαγγελματικών, εθελοντών και των υποστηρικτών του, μέσα σε πλαίσια σεβασμού προς τον συνάνθρωπο και απόλυτης εχεμύθειας. Βασικές Υπηρεσίες – δραστηριότητες: Κοινωνική, Ψυχολογική και Νομική υποστήριξη, Διεκδίκηση Δικαιωμάτων, Κέντρο Ημέρας, Πρόγραμμα συντροφικότητας, Πρόγραμμα ενημέρωσης πληθυσμού, Blog, Διοργάνωση εκδηλώσεων.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Κέντρο Ζωής, Για την υποστήριξη όσων ζουν με HIV/AIDS

Ιερά Οδός 42, 10435 Κεραμεικός

Τηλ: 210 72 57 617/210 72 33 848, Fax: 210 72 40 425

E-mail: info@kentrozois.gr

Site: www.kentrozois.gr