27 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΗΙV ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΦΑΙΡΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εικόνα για το άρθρο “Ο ΗΙV ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΦΑΙΡΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ”

Το δεύτερο σεμινάριο του προγράμματος «Ο HIV στη δημόσια σφαίρα: Αλλάζοντας αντιλήψεις – Προασπίζοντας δικαιώματα», το οποίο απευθυνόταν σε αιρετά και μη αιρετά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στον χώρο του Κέντρου Ημέρας του “Κέντρου Ζωής”, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” και την PRAKSIS.

Το σεμινάριο είχε τίτλο «HIV: Γνώση – Αντιλήψεις – Δικαιώματα» και έθετε ως στόχο την καλύτερη ενημέρωση γύρω από την HIV λοίμωξη, την ορθή αντιμετώπισή της καθώς και τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας που ζουν με τον HIV & το AIDS.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν στελέχη κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων Αθηναίων, Αγίου Δημητρίου και Αλίμου, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του Ιδρύματος Μποδοσάκη, που έχει την διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», μέσω του οποίου χρηματοδοτείται η παρούσα κοινή δράση.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανώθηκε στo πλαίσιo υλοποίησης του έργου «Ο HIV ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΦΑΙΡΑ: ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ – ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» από τις οργανώσεις Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”, Praksis και «Κέντρο Ζωής».

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.