5 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ “ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ” ΚΑΙ ΤΩΝ “CHECKPOINT”

Εικόνα για το άρθρο “ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ “ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ” ΚΑΙ ΤΩΝ “CHECKPOINT””

Μετά την οδό Πατησίων και τα studio της οδού Φυλής, η “Θετική Φωνή” και τα “Checkpoint” επεκτείνουν τις παρεμβάσεις τους στο δρόμο για δωρεάν διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών.

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό που περιλαμβάνει τρεις εβδομαδιαίες παρεμβάσεις στην Αθήνα, κάθε Δευτέρα μεσημέρι επισκεπτόμαστε το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και τις περιοχές γύρω από την οδό Πειραιώς, την πλατεία Ομονοίας και την Πλατεία Βικτωρίας. Κάθε Τετάρτη βράδυ ακολουθούμε τη διαδρομή Ομόνοια, οδός Φυλής, Πεδίον του Άρεως, Ζάππειο, λεωφόρος Αθηνών, λεωφόρος Συγγρού και οδός Πατησίων, ενώ κάθε Παρασκευή απόγευμα επιλέγουμε ένα κεντρικό σημείο του λεκανοπεδίου με στόχο την προσέγγιση του ευρύ πληθυσμού.

Παράλληλα, το “Thess Checkpoint” ξεκίνησε το Φεβρουάριο εβδομαδιαίες παρεμβάσεις εργασίας στο δρόμο στην Καμάρα, στην πλατεία Ναυαρίνου, στην πανεπιστημιούπολη του Αριστοτελείου, στην οδό Γιαννιτσών και στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού.

Συνολικά, το Φεβρουάριο προσεγγίσαμε 1011 άτομα για ενημέρωση για θέματα HIV και ηπατιτίδων Β και C και μοιράσαμε 9859 προφυλακτικά. Αναλυτικά, μοιράσαμε 4.176 προφυλακτικά σε 82 εργαζόμενους/ες στο σεξ στις περιοχές της Ομόνοιας, της Συγγρού, της οδού Πατησίων, της λεωφόρου Αθηνών και σε οίκους ανοχής της οδού Φυλής, 864 προφυλακτικά σε 135 άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες στο Πεδίον του Άρεως και στο Ζάππειο, 628 προφυλακτικά σε 191 μετανάστες και άλλους ωφελούμενες στο Κ.Υ.Α.Δ.Α. και στις πλατείες Ομόνοιας και Βικτωρίας και 576 προφυλακτικά σε 138 χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στο Πεδίον του Άρεως.

Στη Θεσσαλονίκη, προσεγγίσαμε 121 χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στην πλατεία Ναυαρίνου και στην πανεπιστημιούπολη και μοιράσαμε 745 προφυλακτικά. Επιπλέον, μοιράσαμε 2152 προφυλακτικά σε 48 εργαζόμενους/ες στο σεξ στην οδό Γιαννιτσών και 110 προφυλακτικά σε 8 άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες.