24 Μαρτίου 2015

5 ΧΡΟΝΙΑ «ΕΓΩ ΚΑΙ Ο HIV»

Εικόνα για το άρθρο “5 ΧΡΟΝΙΑ «ΕΓΩ ΚΑΙ Ο HIV»”

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Horizon» του Ξενοδοχείου «Divani Caravel» πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 23 Μαρτίου, η πρώτη συνάντηση «Εγώ και ο HIV» για το 2015, στην Αθήνα.

Ο Ανδρέας Μαζαράκης από το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και η Άννα Καβούρη από το «Κέντρο Ζωής» συντόνισαν τη συζήτηση και με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού μας ταξίδεψαν στην πενταετή διαδρομή του «Εγώ και ο HIV» από την πρώτη συνάντηση το 2010 έως σήμερα.

Η Ελένη Κάκαλου, παθολόγος – λοιµωξιολόγος και επιστημονική συνεργάτις στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός» και η νέα πρόεδρος του «Κέντρου Ζωής» και νοσηλεύτρια Χριστίνα Αντωνιάδη ανέδειξαν μέσα από μία ενδιαφέρουσα και διαδραστική παρουσίαση, τη σημασία της ανάπτυξης μίας σχέσης εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας ανάμεσα στο γιατρό και στον ασθενή, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ευθύνη που φέρουν ισότιμα οι δύο πλευρές για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

Η Βησσαρία Σακκά, παθολόγος – λοιµωξιολόγος στη Μονάδα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου «Ερυθρός», παρουσίασε τα νεώτερα δεδομένα και τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αντιρετροϊκή αγωγή. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τα νέα σκευάσματα, τον καταλληλότερο χρόνο για την έναρξη της αγωγής, τη σημασία της σωστής τήρησής της και τις πιθανές παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων.

Όπως κάθε φορά, η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ελαφρύ γεύμα, όπου ομιλητές και συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συζητήσουν σε πιο χαλαρό κλίμα.

Ραντεβού τον Ιούνιο για την επόμενη συνάντησή μας!

image11

Ο Ανδρέας Μαζαράκης από τη Θετική Φωνή και η Άννα Καβούρη από το Κέντρο Ζωής

image15

Η Βησσαρία Σακκά, παθολόγος – λοιµωξιολόγος στη Μονάδα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου «Ερυθρός»

image5

Η Ελένη Κάκαλου, παθολόγος – λοιµωξιολόγος και επιστημονική συνεργάτις στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός» και η νέα πρόεδρος του «Κέντρου Ζωής» και νοσηλεύτρια Χριστίνα Αντωνιάδη