21 Απριλίου 2015

Η ΠΡΟΤΥΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ “CHECKPOINT” ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα για το άρθρο “Η ΠΡΟΤΥΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ “CHECKPOINT” ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ”

Την Παρασκευή 17 Απριλίου, η «Θετική Φωνή» υποδέχτηκε στο «Thess Checkpoint» μέλη της οργάνωσης H.E.R.A. (Health Education and Research Association) που δραστηριοποιείται στο πεδίο της πρόληψης και της διεκδίκησης δικαιωμάτων των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS στα Σκόπια.

Η συνάντηση είχε αντικείμενο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών προς τους εταίρους μας από τη γειτονική χώρα, αναφορικά με τη λειτουργία των «Checkpoint» και την επιτυχημένη πορεία τους που τα έχει καταστήσει πρότυπες δομές πρόληψης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Θέματα που σχετίζονται με τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους και τη διασύνδεσή τους με τις μονάδες ειδικών λοιμώξεων του συστήματος υγείας σε περίπτωση αντιδρώντος αποτελέσματος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της διήμερης συνάντησης με σκοπό να εφαρμοστούν στην αντίστοιχη δομή που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στα Σκόπια. Συμπληρωματικά, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές για την εσωτερική οργάνωση των δομών, την επικοινωνία, την ανάπτυξη και διαχείριση του δικτύου εθελοντών και την εργασία στο δρόμο.

Σύντομα θα υλοποιηθούν αντίστοιχες συναντήσεις μεταφοράς τεχνογνωσίας σε εταίρους της «Θετικής Φωνής» από την Αλβανία και τη Βουλγαρία.