22 Απριλίου 2015

Η ΕΥΑΛΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΤΟΥ «ATH CHECKPOINT»

Εικόνα για το άρθρο “Η ΕΥΑΛΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΤΟΥ «ATH CHECKPOINT»”

Σε μία προσπάθεια διεύρυνσης της βάσης των ωφελούμενών του προς την ευάλωτη κοινωνικά ομάδα των προσφύγων και των μεταναστών, το Κέντρο Πρόληψης για τον HIV «Ath Checkpoint» κυκλοφόρησε ενημερωτικό υλικό για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του σε έξι γλώσσες: αγγλικά, ρωσικά, ρουμανικά, κουρδικά, φαρσί και ούρντου.

Η περιορισμένη ή προβληματική πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας της συγκεκριμένης ομάδας, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συχνά παρουσιάζει όπως η μη γνώση της ελληνικής γλώσσας, η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τις κρατικές δομές και οι αντίξοες συνθήκες διαβίωσης, αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για την πρόσβασή της σε υπηρεσίες πρόληψης αναφορικά με τον HIV και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσημάτα.

Το «Ath Checkpoint» επιχειρεί στοχευμένα να συμβάλει στην αύξηση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών που εξετάζονται σε τακτική βάση, παρέχοντας τη δυνατότητα για δωρεάν, ανώνυμο και γρήγορο τεστ για HIV και ηπατίτιδες Β και C, χωρίς την απαίτηση προσκόμισης οποιουδήποτε νομιμοποιητικού εγγράφου. Παράλληλα αναλαμβάνει τη διασύνδεση των ωφελούμενων με τις μονάδες ειδικών λοιμώξεων και το σύστημα υγείας, σε περίπτωση αντιδρώντος αποτελέσματος.

Ath Checkpoint

Πιττάκη 4, Μοναστηράκι, Αθηνα

Τηλέφωνο για ραντεβού: 210 33 10 400

Δευτέρα – Σάββατο 12:00 – 20:00

english

farsi

Kurdish

ro

ru

back