29 Απριλίου 2015

ΣΥΧΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ – ΕΓΚΑΙΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ

Εικόνα για το άρθρο “ΣΥΧΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ – ΕΓΚΑΙΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ”

Υπό τον τίτλο «Όλα έχουν αλλάξει, ας τελειώνουμε με το HIV/AIDS», ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» αναδεικνύει τη σημασία της συχνής εξέτασης, της έγκαιρης θεραπείας και της προφύλαξης, ως προϋποθέσεις για τον περιορισμό και την εξάλειψη του HIV και των επιπτώσεων του.

Με δεδομένο πως στην Ελλάδα ένα στα τέσσερα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον HIV δεν το γνωρίζουν και περίπου το 60% των μολύνσεων οφείλεται στη συγκεκριμένη ομάδα, η δημιουργία κουλτούρας τακτικής εξέτασης αποτελεί τη μόνη απάντηση στο πρόβλημα των αδιάγνωστων περιστατικών. Παράλληλα, η σωστή χρήση του προφυλακτικού σε κάθε σεξουαλική επαφή αποτρέπει σε σημαντικό βαθμό τη μετάδοση του HIV και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Η νέα καμπάνια επικεντρώνεται και στη σημασία της έγκαιρης θεραπείας, καθώς ένας στους δύο φορείς του ιού στην Ελλάδα, έχει διαγνωστεί σε προχωρημένο στάδιο της νόσου επιβαρύνοντας την υγεία του και θέτοντας σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα της αγωγής του.

Οι 1.500 αφίσες και τα 15.000 φυλλάδια της νέας καμπάνιας θα διανεμηθούν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η καμπάνια υλοποιείται με την υποστήριξη του AHF Europe.

Τη σχεδιαστική επιμέλεια της «εφημερίδας» μας είχε η εταιρεία PN Design.

FYL2

Η δεύτερη σελίδα του φυλλαδίου

AFISAA

Η πρώτη σελίδα του φυλλαδίου

afis

Αφίσα