30 Απριλίου 2015

ΕΠΙΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ HIV/AIDS

Εικόνα για το άρθρο “ΕΠΙΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ HIV/AIDS”

Το τρίτο σεμινάριο του έργου «Ο HIV στη δημόσια σφαίρα: Αλλάζοντας αντιλήψεις – Προασπίζοντας δικαιώματα», το οποίο απευθυνόταν σε δημοσιογράφους και σπουδαστές δημοσιογραφίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου στην κεντρική αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, από τις οργανώσεις «Κέντρο Ζωής», Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και «PRAKSIS».

Το σεμινάριο είχε τίτλο «HIV: Γνώση – Αντιλήψεις – Δικαιώματα» και έθετε ως στόχο την υπεύθυνη ενημέρωση για την HIV λοίμωξη, την ορθή αντιμετώπισή της, καθώς και τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας που ζουν HIV/AIDS.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν δημοσιογράφοι από μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως η «Αυγή», ο «Ριζοσπάστης», το «Weekinews», το «ygeia360.gr» και το «protagon.gr», ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και φοιτητές δημοσιογραφίας από τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του Ιδρύματος Μποδοσάκη, διαχειριστή επιχορήγησης του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», μέσω του οποίου χρηματοδοτείται η συγκεκριμένη κοινή δράση. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Γενική Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, κα. Μαριλένα Κατσίμη

Μέσα από τη δράση προέκυψε και η ανάγκη για τη δημιουργία ενός οδηγού ορολογίας για τους δημοσιογράφους, τον οποίο οι τρεις οργανώσεις δεσμεύθηκαν να συντάξουν και να δημοσιεύσουν εντός των επόμενων μηνών.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Ο HIV ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΦΑΙΡΑ: ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ – ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» από το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», την «Praksis» και το «Κέντρο Ζωής».

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα ΜποδοσάκηΣτόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.