5 Μαΐου 2015

«Ο HIV ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΦΑΙΡΑ» ΣΤΟ ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟ

Εικόνα για το άρθρο “«Ο HIV ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΦΑΙΡΑ» ΣΤΟ ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟ”

Την Πέμπτη 7 Μαΐου, μην χάσετε την εκπομπή του «Κέντρου Ζωής» στη ζώνη του Κοινωνικού Ραδιοφώνου στο «ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟ», 16:00 – 17:00. Η εκπομπή θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα www.metadeftero.gr.

Οι Γιώργος Τσιακαλάκης (Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Διεκδίκησης), Μαριανέλλα Κλώκα (ΜΚΟ «PRAKSIS», Υπεύθυνη Διεκδίκησης, Επικοινωνίας και Εύρεσης Πόρων) και Νίκος Στεργίου (ΜΚΟ «Κέντρο Ζωής», Γενικός Διευθυντής) συζητάνε μαζί με τον δημοσιογράφο Βασίλη Βενιζέλο, για την μέχρι τώρα εμπειρία τους από το κοινό πρόγραμμα συνεργασίας που υλοποιούν, με τίτλο «Ο HIV στη Δημόσια Σφαίρα: Αλλάζοντας αντιλήψεις – Προασπίζοντας δικαιώματα».

Το πρόγραμμα θέτει ως σκοπό:
– Την αντιμετώπιση του κοινωνικού στίγματος που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ζουν με τον HIV
– Την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και την αύξηση της ορατότητάς τους στη δημόσια σφαίρα.
– Την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των κύριων διαμορφωτών των πολιτικών και της κοινής γνώμης, δηλαδή των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ΜΜΕ, καθώς και των αποφάσεων φορέων, τοπικών αρχών και δικαστηρίων που επηρεάζουν τα δικαιώματα των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS.

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.