11 Ιουνίου 2015

ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΑΡΤΙ!

Εικόνα για το άρθρο “ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΑΡΤΙ!”

Τι σχέση είχαν λοιπόν η διασκέδαση, η εξέταση για HIV, ένα λαμπατέρ, μία παλιά φούστα-μπλούζα και ένα παιδικό παιχνίδι; Η εξίσωση λύθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο και η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά μας υπήρξε πραγματικά συγκινητική.

Το “Ath Checkpoint” και το “Αthens Pride” έδωσαν ραντεβού το βράδυ Τετάρτης 10 Ιουνίου στην οδό Πιττάκη στο Μοναστηράκι για ένα πάρτι στους ρυθμούς του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας.

Συγκεντρώσαμε φωτιστικά για το πιο διαφορετικό δρομάκι της πόλης που πολύ σύντομα θα ανανεωθεί και θα φωτιστεί και πάλι.

Μαζέψαμε είδη ρουχισμού, υπόδησης και πρώτης ανάγκης για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που προσεγγίζει η “Θετική Φωνή” όπως άποροι οροθετικοί συμπολίτες μας, κρατούμενοι και Ρομά.

Εξεταστήκαμε δωρεάν, γρήγορα και ανώνυμα στο “Ath Checkpoint” που παρέμεινε ανοιχτό για τους ωφελούμενους μέχρι τα μεσάνυχτα. Συνολικά 81 ωφελούμενοι έκαναν τεστ για HIV και ηπατίτιδες Β και C.

Μετατρέψαμε τελικά μία μικρή γωνιά της πόλης σε φωτεινό και χαρούμενο πομπό του μηνύματος της ανεκτικότητας, των ίσων δικαιωμάτων και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Σας ευχαριστούμε όλους!

9

image10

image11