15 Ιουνίου 2015

H “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΚΑΙ ΤΟ “ATH CHECKPOINT” ΣΤΟ “ATHENS PRIDE”

Εικόνα για το άρθρο “H “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΚΑΙ ΤΟ “ATH CHECKPOINT” ΣΤΟ “ATHENS PRIDE””

Με κεντρικό σύνθημα «Πάρε θέση», χιλιάδες συμπολίτες μας έδωσαν το «παρών» στην πλατεία Κλαυθμώνος για τις εκδηλώσεις του «Athens Pride 2015 – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας».

Η «Θετική Φωνή» συμμετείχε με περίπτερο στις εκδηλώσεις, διανέμοντας δωρεάν προφυλακτικά και ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουνίου.

Το περίπτερο του Συλλόγου επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» κ. Σταύρος Θεοδωράκης και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

_MG_1806

O Πρόεδρος του “Ποταμιού” Σταύρος Θεοδωράκης με τον Πρόεδρο της “Θετικής Φωνής” Νίκο Δέδε

Η κ. Κωνσταντοπούλου δεσμεύθηκε να προωθήσει άμεσα το αίτημα του Συλλόγου για σύγκλιση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου για θέματα που σχετίζονται με το HIV/AIDS, με τη συμμετοχή της «Θετικής Φωνής», των εμπλεκόμενων Υπουργείων και κρατικών φορέων όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, καθώς και οργανώσεων από την Κοινωνία των Πολιτών.

pride (11)

Δυναμική ήταν η παρουσία στις εκδηλώσεις και του «Ath Checkpoint». Με την πολύτιμη υποστήριξη περίπου 30 εθελοντών μας, προσπαθήσαμε για μία ακόμη χρονιά να επικοινωνήσουμε το μήνυμα της πρόληψης και της τακτικής εξέτασης. Πάνω από 190 ωφελούμενοι επισκέφθηκαν τον ειδικό χώρο του «Ath Checkpoint» στην πλατεία Κλαυθμώνος και εξετάστηκαν γρήγορα, ανώνυμα και δωρεάν για HIV και ηπατίτιδες B και C.

6977. ATHENS PRIDE 13.6.2015

Οι εθελοντές μας, η ψυχή των δράσεών μας