15 Ιουλίου 2015

UNAIDS: Ο στoχος των 15 εκατομμυρίων σε θεραπεία είναι γεγονoς

Εικόνα για το άρθρο “UNAIDS: Ο στoχος των 15 εκατομμυρίων σε θεραπεία είναι γεγονoς”

Το UNAIDS με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως ο στόχος των 15 εκατομμυρίων ατόμων σε θεραπεία για τον HIV επιτεύχθηκε 9 μήνες πριν από το χρόνο που προβλεπόταν.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki Moon δήλωσε πως «είμαστε καθ’ οδόν για μία γενιά χωρίς AIDS», αφού πρόσφατα το UNAIDS ανακοίνωσε πως υπάρχει 35% μείωση των νέων μολύνσεων με HIV συγκριτικά με 15 χρόνια πριν.

Τα θετικά αυτά νέα φέρνουν νέες ανάγκες για χρηματοδότηση, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της εξάλειψης του ιού μέχρι το 2030. Τα Ηνωμένα Έθνη, επίσης, επισημαίνουν πως ο συνεχιζόμενος στιγματισμός των εργαζομένων στο σεξ, των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών και των ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες αποτελούν εμπόδιο για τον στόχο αυτό.

«Πριν από 15 χρόνια υπήρχε μία συνωμοσία σιγής. Το AIDS ήταν η ασθένεια των «άλλων» και η θεραπεία ήταν προνόμιο μόνο για τους πλούσιους, και όχι για τους φτωχούς» αναφέρει ο Michel Sidibé, Γενικός Διευθυντής των Ηνωμένων Εθνών. «Τα καταφέραμε, ανατρέψαμε τα δεδομένα, και πλέον 15 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν με τον HIV λαμβάνουν την αγωγή – 15 εκατομμύρια ιστορίες επιτυχίας».

Πηγή: UNAIDS