10 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ HIV ΑΠΟ ΤΟ “ATH CHECKPOINT” ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ “ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ”

Εικόνα για το άρθρο “ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ HIV ΑΠΟ ΤΟ “ATH CHECKPOINT” ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ “ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ””

Η “Θετική Φωνή” συνεχίζει τη συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, σε θέματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού για θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας.

Όπως τα προηγούμενη έτη έτσι και φέτος, ενημερωτές του “Ath Checkpoint” θα βρίσκονται στη Στέγη “ΣυνΑθηνά” κάθε Δευτέρα από τις 10:00 έως τις 16:00, για να παρέχουν τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να εξεταστούν γρήγορα, ανώνυμα, δωρεάν και χωρίς ραντεβού για HIV και ηπατίτιδες Β και C, με τη μέθοδο “rapid test”.

Η στέγη “Συν Αθηνά” είναι ένας χώρος συνάντησης, οργάνωσης και υλοποίησης δράσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη. Ο χώρος προσφέρεται από το δήμο Αθηναίων στις δημιουργικές ομάδες της πόλης μας και βρίσκεται στην οδό Αθηνάς, στη Βαρβάκειο απέναντι από τη Δημοτική Αγορά.

Η πρωτοβουλία “Συν Αθηνά” είναι η απτή εκδοχή της δικτύωσης του δήμου Αθηναίων με ομάδες πολιτών. Αυτό που εκφράζεται μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Συν Αθηνά», στο παλιό αυτό κτίσμα της πλατείας, αποκτά το φυσικό του χώρο. Όπως ακριβώς η πλατφόρμα δίνει βήμα στις δημιουργικές ομάδες που φροντίζουν την πόλη, έτσι τώρα η δημοτική αρχή της Αθήνας δίνει στέγη στις συλλογικές δράσεις των κατοίκων για να διευκολύνει την πραγματοποίησή τους.

Η δημιουργία της στέγης αυτής είναι από μόνη της μια δράση. Είναι αποτέλεσμα συμμετοχής, συνεργασίας, εμπιστοσύνης και δείγμα εφευρετικότητας και φαντασίας. Εκφράζει μια σειρά από καλές πρακτικές, βασιζόμενες στην αρχή της αειφόρου ανάπτυξης με τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας, με την επαναχρησιμοποίηση επίπλων και την ελεύθερη έκφραση καλλιτεχνών. Ελπίζουμε να αποτελέσει μια ένεση ζωής σε έναν από τους πιο κεντρικούς και εμπορικούς δρόμους της Αθήνας.