21 Σεπτεμβρίου 2015

“Μη ανιχνεύσιμος” : Δύο λέξεις για τον HIV που αλλάζουν την ζωή ενος οροθετικού

Εικόνα για το άρθρο ““Μη ανιχνεύσιμος” : Δύο λέξεις για τον HIV που αλλάζουν την ζωή ενος οροθετικού”

Όσο πιο υψηλά είναι τα επίπεδα του HIV στον οργανισμό ενός ατόμου, τόσο πιο εύκολη καθίσταται η μετάδοσή του σε άλλα άτομα. Έχει παρατηρηθεί πως η κακή ψυχολογία των ανθρώπων που ζουν με τον ιό που σχετίζεται με το φόβο για μετάδοση του ιού, οδηγεί πολλούς από αυτούς ιδίως κατά τους πρώτους μήνες από τη διάγνωση σε σεξουαλική απομόνωση, που μπορεί να μεταφράζεται σε μεγάλες περιόδους αποχής από το σεξ.

Σε τριετή έρευνα που διεξήχθη στον Καναδά, παρατηρήθηκε πως η αλλαγή της κατάστασης ενός ανθρώπου που ζει με τον ιό από “ανιχνεύσιμο” σε “μη ανιχνεύσιμο” με την τήρηση της αντιρετροϊκής θεραπείας, έχει άμεση σχέση με την βελτίωση της ψυχολογίας του ιδίου. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, μετά από εξετάσεις που έδειξαν χαμηλά επίπεδα του ιού στον οργανισμό τους, μίλησαν για “στόχο που εκπληρώθηκε”, καθώς αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό και κρίσιμο θέμα για τους ιδίους και με προεκτάσεις που επηρεάζουν ακόμα και τη σεξουαλική τους ζωή.

Για ακόμα μία φορά λοιπόν και για ακόμα ένα λόγο, φαίνεται πως η θεραπεία ως πρόληψη για τον HIV αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τη συνολική αντιμετώπιση του HIV/AIDS.

Διαβάστε περισσότερα για την έρευνα εδώ