3 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ «DEREE» ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ HIV/AIDS

Εικόνα για το άρθρο “ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ «DEREE»  ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ HIV/AIDS”

Το «Κέντρο Ζωής», η «PRAKSIS» και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», συνεχίζουν τις κοινές στοχευμένες δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, σε μία πολυεπίπεδη προσπάθεια ενίσχυσης του δημόσιου διαλόγου για θέματα που σχετίζονται με το HIV/AIDS και τη σεξουαλική αγωγή εν γένει.

Στο παραπάνω πλαίσιο, οι τρεις οργανώσεις διοργάνωσαν ειδικό σεμινάριο για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του «DEREE- The American College of Greece» το οποίο έλαβε χώρα την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Το σεμινάριο με τίτλο «HIV: Γνώση – Αντιλήψεις – Δικαιώματα» περιελάμβανε ενότητες σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης του HIV, τα μέσα πρόληψης και τη σημασία της τακτικής εξέτασης και της θεραπείας. Το ενδιαφέρον των φοιτητών προσέλκυσε ιδιαίτερα η παρουσίαση των εξελιγμένων μεθόδων εξέτασης «rapid test» που παρέχονται δωρεάν από την PRAKSIS και από τα Κέντρα Πρόληψης «Checkpoint», ενώ ακολούθησε η βιωματική παρουσίαση των εμπειριών ενός ανθρώπου που ζει με HIV, δίνοντας τροφή για μία ζωντανή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Το έργο «Ο HIVστη Δημόσια Σφαίρα» χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.