16 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ

Εικόνα για το άρθρο “ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ”

«Πρόγραμμα καταπολέμησης των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση»

 

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ, ΕΩΣ ΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015, ΣΤΙΣ 24:00

 

Οι οργανώσεις «ΟΛΚΕ» ως φορέας υλοποίησης και οι «Θετική Φωνή», «Athens Pride», και «Thessaloniki Pride» ως εταίροι, απευθύνουν πρόσκληση, με την οικονομική υποστήριξη του οργανισμού «Αλληλεγγύη – Solidarity Now», προς ηθοποιούς στο πλαίσιο του έργου «Πρόγραμμα καταπολέμησης των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση» (Program for Combating Discrimination Based on Sexual Orientation and Gender Identity: Prevention and Interventions).

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο υποέργα και ενέχει δύο διαστάσεις:

  1. την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε ΛΟΑΤ (Λεσβείες, Ομοφυλόφιλους, Αμφισεξουαλικούς, Τρανς) νέες και νέους, τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς τους, και την παρέμβαση σε περιπτώσεις κρίσης. Για το σκοπό αυτό δημιουργείται γραμμή τηλεφωνικής δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης και παρέμβασης στην κρίση.
  2. την καταπολέμηση των διακρίσεων που βασίζονται στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου και την εξοικείωση της ευρύτερης κοινωνίας με την εικόνα, τις ανάγκες, και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων μέσα από την πρώτη εθνικής εμβέλειας καμπάνια με βασική στόχευση την ανάδειξη της αγάπης και της συντροφικότητας στα ομόφυλα ζευγάρια. Η καμπάνια αποτελείται από δύο μέρη: την παραγωγή και δημοσίευση τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού, έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού καθώς και τη διοργάνωση εκδηλώσεων με τη μορφή της ανοιχτής συζήτησης σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα έρθουν σε επαφή, αλλά και θα οφείλουν να ενσαρκώσουν άτομα διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, εθνοτικής καταγωγής, φυλής, θρησκευτικών πεποιθήσεων, σωματικών και νοητικών ικανοτήτων. Συνεπώς κρίνεται απαραίτητη και θεωρείται εκ προοιμίου δεδομένη η αποδοχή από όσους/όσες αποφασίσουν να δοκιμαστούν στη συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής των βασικών αρχών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο σεβασμός της διαφορετικότητας σε κάθε έκφρασή της.

 

Χρονοδιάγραμμα: τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν εντός του Οκτωβρίου ή το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου 2015 και θα ολοκληρωθούν σε διάστημα λίγων ημερών.

Τόπος εργασίας: Αθήνα και ευρύτερα νομός Αττικής.

Κατάθεση βιογραφικών: παρακαλούμε όπως στείλετε αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα με τουλάχιστον 2 φωτογραφίες ή/και video στο lgbtcampaigngr@gmail.com μέχρι τις 22/10/2015 και ώρα 24.00,σημειώνοντας στον τίτλο του email τη θέση για την οποία ενδιαφέρεστε. Τα όποια αποδεικτικά έγγραφα θα ζητηθούν σε περίπτωση επιλογής. Όσες και όσοι επιλεγούν θα ειδοποιηθούν εντός δέκα ημερολογιακών ημερών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, προκειμένου να παραβρεθούν σε συνέντευξη παρουσία του σκηνοθέτη των σποτ.

 

Προσοχή: η υλοποίηση του έργου, στο πλαίσιο του οποίου απευθύνεται η συγκεκριμένη πρόσκληση, τελεί υπό την αίρεση της λήψης της τελικής έγκρισης χρηματοδότησής του από τον οργανισμό «Αλληλεγγύη – Solidarity Now», η οποία αναμένεται το προσεχές διάστημα. Σε περίπτωση που η χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος δεν εγκριθεί για οποιονδήποτε λόγο, η δημοσιευθείσα πρόσκληση ακυρώνεται αυτόματα και τόσο οι ανάδοχες οργανώσεις όσο και ο χρηματοδότης, ουδεμία ευθύνη φέρουν ή οικονομική υποχρέωση αναλαμβάνουν έναντι των υποψηφίων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα υποβάλλοντας βιογραφικό σημείωμα ή σε περίπτωση που έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής, έναντι των επιλεγέντων για τις εν λόγω θέσεις.

Περιγραφή: στο πλαίσιο του δεύτερου τμήματος του έργου που αφορά στην υλοποίηση της καμπάνιας πανελλήνιας εμβέλειας, θα παραχθούν δύο τηλεοπτικά σποτ διάρκειας 1,5-2 λεπτά έκαστο, τα οποία θα απεικονίζουν τη ζωή δύο ομόφυλων ζευγαριών, αποτελούμενων από δύο άνδρες και δύο γυναίκες αντίστοιχα.

Μέσω της συγκεκριμένης πρόσκλησης ζητούνται:

1) Τέσσερις ηθοποιοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα ερμηνευτικής ηλικίας 28-35 ετών που θα ενσαρκώσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε τηλεοπτικό σποτ καθώς και ένας άνδρας και μία γυναίκα ίδιας ηλικίας που θα υποδυθούν του συντρόφους τους έχοντας όμως, δευτερεύοντα ρόλο, σύμφωνα με το σενάριο που έχει επιλεγεί.

Οκτώ ηθοποιοί, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, ερμηνευτικής ηλικίας 55-65 ετών που θα υποδυθούν τους γονείς των ζευγαριών καθώς και δύο άνδρες και δύο γυναίκες, ερμηνευτικής ηλικίας 60-70 ετών που θα υποδυθούν τα δύο ζευγάρια σε προχωρημένη ηλικία.

2) Δέκα κομπάρσοι ερμηνευτικής ηλικίας 28-35 ετών που θα πλαισιώσουν τα ζευγάρια και θα υποδυθούν τον φιλικό και οικογενειακό τους περίγυρο.

Όλες οι ανωτέρω θέσεις είναι αμειβόμενες.