17 Δεκεμβρίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ: ΠΡΟΛΗΨΗ-ΔΙΑΓΝΩΣΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ»

Εικόνα για το άρθρο “ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ: ΠΡΟΛΗΨΗ-ΔΙΑΓΝΩΣΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ»”

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό «Correlation»(European Network Social Inclusion & Health) και το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ηπατίτιδα C και Μείωση της Βλάβης: Πρόληψη-Διάγνωση-Θεραπεία».

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο αφορούσε επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες μείωσης της βλάβης σε κοινωνικές ομάδες υψηλού κινδύνου. Οι καταξιωμένοι εκπαιδευτές, εκπρόσωποι από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό “Correlation”, παρουσίασαν με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο ποικιλία θεμάτων σχετικά με την Ηπατίτιδα C, τις νεότερες εξελίξεις σε θέματα διάγνωσης και θεραπείας, καθώς και αποτελεσματικές μεθόδους παρέμβασης σε ειδικές ομάδες-πληθυσμούς.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο ήταν διήμερο και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 στο γραφείο του ΣΑΗΕ «Προμηθέα» και είχε ως στόχο οι επαγγελματίες υγείας από το χώρο της μείωσης βλάβης που το παρακολούθησαν να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και τις νεότερες εξελίξεις σε θέματα διάγνωσης, θεραπείας και παρέμβασης στο εργασιακό τους πλαίσιο ώστε να εφαρμοστούν στο πεδίο.