13 Ιανουαρίου 2016

ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ: «ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ»

Εικόνα για το άρθρο “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ: «ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ»”

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» καλεί για μία ακόμα φορά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρέμβει άμεσα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων που καταγράφονται στα φαρμακεία των νοσοκομείων της χώρας.

Η πρωτοφανής αυτή κατάσταση απειλεί την υγεία και τη ζωή των ασθενών με καρκίνο, οι οποίοι δεν έχουν τις τελευταίες ημέρες πρόσβαση στη θεραπεία τους. Αντίστοιχα προβλήματα συνεχίζουν να καταγράφονται και στη διαδικασία διάθεσης αντιρετροϊκών σκευασμάτων.

Η «Θετική Φωνή» εκφράζει την έμπρακτη αλληλεγγύη της σε όσες και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και στη θεραπεία τους, αναπτύσσοντας στενή σχέση συνεργασίας με ομοσπονδίες και συλλόγους ασθενών σε ολόκληρη την Ελλάδα και υποστηρίζοντας τα αιτήματά τους.

Στο παραπάνω πλαίσιο, δεσμευόμαστε πως θα διατηρήσουμε το ζήτημα της αντιμετώπισης των ελλείψεων των φαρμάκων που διατίθενται από τα νοσοκομεία και της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών στις «ακριβές» και καινοτόμες θεραπείες, ως την απόλυτη προτεραιότητα των πρωτοβουλιών διεκδίκησης δικαιωμάτων του Συλλόγου, έως ότου εξευρεθεί και εφαρμοστεί μία μόνιμη και βιώσιμη λύση, που θα καλύπτει όλες τις κατηγορίες ασθενών.