25 Ιανουαρίου 2016

TO “THESS CHECKPOINT” ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ “ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ”

Εικόνα για το άρθρο “TO “THESS CHECKPOINT” ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ “ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ””

Το Κέντρο Πρόληψης για τον HIV “Thess Checkpoint” συμμετέχει στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης για τα Κονδυλώματα και τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας”, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η “Ελληνική HPV Εταιρία για την Έρευνα και Αντιμετώπιση του Ιού των Θηλωμάτων” από τη Δευτέρα 25 έως το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016.

Στο πλαίσιο της “Εβδομάδας Πρόληψης”, λειτουργούν δύο περίπτερα ενημέρωσης στην Καμάρα και στην οδό Αγίας Σοφίας με Τσιμισκή, ενώ το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση για το θέμα στο ξενοδοχείο “Ηλέκτρα Palace”. Το “Thess Checkpoint” συμμετέχει στην πρωτοβουλία με δωρεάν διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού.

Παρά την ύπαρξη προληπτικών μεθόδων και εμβολίου κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., εκδηλώνονται 470 χιλιάδες νέες περιπτώσεις με HPV παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα χάνουν τη ζωή τους 250 γυναίκες κάθε χρόνο από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, γεγονός που θα μπορούσε να προληφθεί 100%, εάν έκαναν προληπτικό έλεγχο ή είχαν εμβολιαστεί έγκαιρα κατά του ιού.

Με βάση το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, το εμβόλιο χορηγείται δωρεάν και συνίσταται και για τους άνδρες κάτω των 26 ετών που κάνουν σεξ με άνδρες, αφού είναι γνωστό ότι ο ιός μπορεί να προκαλέσει καρκίνο πέους, καρκίνο πρωκτού, αλλά και ορισμένες μορφές καρκίνου του στοματοφάρυγγα, της στοματικής κοιλότητας και του λάρυγγα.