16 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ” ΚΑΙ ΤΩΝ “CHECKPOINT” ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟΥ

Εικόνα για το άρθρο “ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ” ΚΑΙ ΤΩΝ “CHECKPOINT” ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟΥ”

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης που υλοποίησαν ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» και τα Κέντρα Πρόληψης «Checkpoint» με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού.

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, η οδός Πιττάκη στο κέντρο της Αθήνας πλημμύρησε με μουσική, χρώματα και εθελοντές και εθελόντριες που μοίρασαν στους διερχόμενους δωρεάν προφυλακτικά και ενημερωτικό υλικό για θέματα πρόληψης, ενώ παράλληλα έβαψαν τις προσόψεις των κτιρίων της γειτονιάς. Η ανάπλαση της οδού ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία γκράφιτι από ειδική ομάδα καλλιτεχνών.

Στη Θεσσαλονίκη, η «Θετική Φωνή» σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και 12 οργανώσεις υλοποίησαν τριήμερο δράσεων στην πλατεία Αριστοτέλους, με τη δημιουργία ενημερωτικού χωριού και παράλληλες εκδηλώσεις. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτέλεσε το μουσικό δρώμενο της ομάδας κρουστών «Paranaue» που προσέλκυσε εκατοντάδες κόσμου.

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, είχε προηγηθεί κοινή συνέντευξη τύπου του ΚΕΕΛΝΠΟ και της Θετικής Φωνής στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με ομιλητές τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιο Γιαννόπουλο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος Νίκο Δέδε.

12728913_10153243493926816_126385402961601005_n

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η «Θετική Φωνή» έδωσε το «παρών» στην περιφέρεια διοργανώνοντας εκδηλώσεις σε 15 πόλεις σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με τοπικές οργανώσεις και με την υποστήριξη των εθελοντών του Συλλόγου.

Στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης της ευάλωτης στον HIV ομάδας των ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες η «Θετική Φωνή» και τα “Checkpoint” διένειμαν δωρεάν 5.500 προφυλακτικά μέσω ειδικής καταχώρησης στο «Antivirus», το μεγαλύτερο lgbt περιοδικό της Ελλάδας.

 

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με την ταυτόχρονη διοργάνωση πάρτι σε 43 καφετέριες και μπαρ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, με διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού από τα μέλη του Δικτύου Εθελοντών.