4 Μαρτίου 2016

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ

Εικόνα για το άρθρο “ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ”

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για τη συγκρότηση της Επιτροπής για την παρακολούθηση της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης.

Σύμφωνα με την απόφαση που εξεδόθη στις 2 Μαρτίου, ο ρόλος της Επιτροπής είναι συμβουλευτικός, με αντικείμενα δραστηριότητας τα ακόλουθα:

i. Την παρακολούθηση της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης σε μηνιαία βάση.
ii. Τον εντοπισμό των ενδεχόμενων προβλημάτων και δυσλειτουργιών.
iii. Τη διατύπωση και τεκμηρίωση πρότασης για την επίλυση των τυχόν προβλημάτων.

Η Επιτροπή θα συνεδριάζει μεταξύ της 15ης και 20ης ημέρας κάθε μήνα και το πόρισμά της θα παραδίδεται στον Υπουργό Υγείας μέχρι το τέλος του συγκεκριμένου μήνα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελούσε αίτημα της “Θετικής Φωνής” και μία από τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Ήδη από το Δεκέμβριο του 2015, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Μπασκόζος είχε προαναγγείλει τη δημιουργία “παρατηρητηρίου νοσοκομειακών φαρμάκων” στην ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων που συνεκλήθη κατόπιν ενεργειών του Συλλόγου μας. Σημειώνουμε ωστόσο πως θα παρακολουθούμε στενά το βαθμό της αποτελεσματικότητας και το επίπεδο των αντανακλαστικών της λειτουργίας της, ως μία από τις κατηγορίες ασθενών που αντιμετώπισαν τη διακοπή θεραπείας με δραματικές και επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία τους.