17 Μαρτίου 2016

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΡΟΜΑ ΣΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ, ΖΕΦΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕΝΙΔΙ

Εικόνα για το άρθρο “ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΡΟΜΑ ΣΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ, ΖΕΦΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕΝΙΔΙ”

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” και ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος “Προμηθέας” συνεχίζουν τις επισκέψεις σε κοινότητες Ρομά, προκειμένου να παρέχουν σε ωφελούμενους τη δυνατότητα δωρεάν εξετάσεων για HIV και ηπατίτιδες Β και C και ενημέρωση για θέματα σεξουαλικής αγωγής, οικογενειακού προγραμματισμού και πρόληψης.

Στο πλαίσιο του έργου “Ρομά & Δικαίωμα στην Υγεία”, η Κινητή Μονάδα “Checkpoint” επισκέπτεται στις 17 και 24 Μαρτίου τα Άνω Λιόσια, στις 21 και 22 Μαρτίου το Ζεφύρι και στις 31 Μαρτίου και την 1η Απριλίου το Μενίδι, ενώ μέσα στον Απρίλιο θα υλοποιηθούν αντίστοιχες δράσεις στην Αμαλιάδα, στην Πάτρα, στο Αιτωλικό και στο Αγρίνιο.

Μέσα στο 2015, η Κινητή Μονάδα Πρόληψης «Checkpoint» επισκέφθηκε συνολικά 7 περιοχές στην Αττική (Ασπρόπυργος, Μέγαρα, Κορωπί, Σπάτα, Παλλήνη, Λαύριο και Σαρωνικός) και 10 στην περιφέρεια (Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη, Μαρώνεια, Κομοτηνή, Ξάνθη, Τόπειρος, Νέστος, Δράμα και Καρδίτσα), διενεργώντας πάνω από 4.500 εξετάσεις.

Το έργο «Ρομά και Δικαίωμα στην Υγεία» χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.