21 Μαρτίου 2016

Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΚΑΙ ΤΑ “CHECKPOINT” ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Εικόνα για το άρθρο “Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΚΑΙ ΤΑ “CHECKPOINT” ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ”

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος με την Κίνηση Συμπαράστασης για το AIDS, η “Θετική Φωνή” και τα “Checkpoint” επισκέφθηκαν για μία ακόμα φορά την Κύπρο.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ειδική ανοιχτή εκδήλωση στη Λευκωσία, όπου μίλησαν ο Σοφοκλής Χάνος, Υπεύθυνος των “Checkpoint” και ο Αντώνης Παπάζογλου, Υπεύθυνος Ενδυνάμωσης του Συλλόγου. Μαζί τους ήταν και ο Γίαννης Σταύρου, Ενημερωτής στο “Ath Checkpoint”.

Παράλληλα, το κοινό είχε την ευκαιρία να εξεταστεί ανώνυμα και δωρεάν για HIV και ηπατίτιδες Β και C με τη μέθοδο “rapid test”.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Κίνηση Συμπαράστασης για το AIDS και το Rotaract Club Λευκωσίας.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη των “Checkpoint” στην Κύπρο το Δεκέμβριο του 2015, για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών που θα συμβάλουν στη δημιουργία αντίστοιχης δομής εξέτασης στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου, στη χώρα είναι καταγεγραμμένα 850 άτομα που ζουν με HIV/AIDS. To 2014 ο αριθμός των νέων διαγνώσεων διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2013, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη στοχευμένων παρεμβάσεων πρόληψης και ενημέρωσης, τόσο προς το γενικό πληθυσμό, όσο και προς ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες.