5 Απριλίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ “ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ” ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εικόνα για το άρθρο “ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ “ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ” ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ”

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών με την Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών κ. Χριστίνα Παπουτσοπούλου-Διαμαντοπούλου, την Τρίτη 5 Απριλίου 2016.

Στη συνάντηση παρουσιάσθηκαν οι δράσεις του Συλλόγου στο συγκεκριμένο πεδίο, μέσω της εργασίας στο δρόμο, των εβδομαδιαίων επισκέψεων στο νοσοκομείο “Άγιος Παύλος” των Φυλακών Κορυδαλλού και των Κέντρων Πρόληψης “Checkpoint”.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών με έμφαση στην ενίσχυση των προγραμμάτων απεξάρτησης, υποκατάστασης και μείωσης βλάβης, στην προαγωγή και υλοποίηση δράσεων πρόληψης, ευαισθητοποίησης και εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες Β και C και στην κοινωνική και οικονομική επανένταξη των απεξαρτημένων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την από κοινού δέσμευση διατήρησης ενός ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.