7 Απριλίου 2016

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ HIV ΚΑΙ ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ Β ΚΑΙ C ΣΤHN ΤΡΙΠΟΛΗ

Εικόνα για το άρθρο “ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ HIV ΚΑΙ ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ Β ΚΑΙ C ΣΤHN ΤΡΙΠΟΛΗ”

Σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης, τα Κέντρα Πρόληψης «Checkpoint» επισκέπτονται την πόλη, με σκοπό την παροχή δυνατότητας εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες Β και C.

Το προσωπικό των «Checkpoint» θα υποδέχεται τους ωφελούμενους στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου (Εθνικής Αντιστάσεως 53), την Παρασκευή 8 Απριλίου από τις 18:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο 9 Απριλίου από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 22:00.

Θα προηγηθεί την Παρασκευή το πρωί αντίστοιχη δράση στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Αίθουσα Συσκέψεων Α), από τις 11:00 έως τις 14:00.

Η κινητή μονάδα και οι σταθερές δομές «Checkpoint» που εδρεύουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη είναι μη κλινικά κέντρα πρόληψης, ενημέρωσης και προαγωγής της εξέτασης για τους ιούς HIV, HBV (Ηπατίτιδα Β) και HCV (Ηπατίτιδα C). Οι ωφελούμενοι των δομών εξετάζονται γρήγορα, ανώνυμα και δωρεάν με τη μέθοδο «rapid test» που χρησιμοποιεί μία σταγόνα αίμα από τι δάχτυλο.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «HIV και ευάλωτες ομάδες / Άνθρωποι που ζουν με τον ιό: Πρόληψη – Υποστήριξη – Διάγνωση – Ενδυνάμωση» με την υποστήριξη του κοινωφελούς οργανισμού «Αλληλεγγύη / Solidarity Now».