8 Απριλίου 2016

Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ “OUTVIEW FILM FESTIVAL” ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ “CHEMSEX”

Εικόνα για το άρθρο “Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ “OUTVIEW FILM FESTIVAL” ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ “CHEMSEX””

Πρόκειται για ένα αναδυόμενο φαινόμενο στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, που σχετίζεται συχνά με σεξουαλικές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου σε συνδυασμό με τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών. Το chemsex έχει φέρει στο προσκήνιο ένα νέο τύπο εθισμού, ο οποίος αρχικά δύσκολα καθίσταται ευδιάκριτος, καθώς μπορεί να παρουσιάζει περιοδικότητα που επιτρέπει στο άτομο να παραμένει ενεργό σε επίπεδο κοινωνικής δραστηριότητας, εργασίας κ.λπ.

Το φαινόμενο που σχετίζεται άμεσα με τον επιπολασμό του HIV και άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων έχει κινητοποιήσει ήδη οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη στην κατεύθυνση της χαρτογράφησης των εκφάνσεων και των συνεπειών του και της ανάληψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισή του. Σε αυτό το πλαίσιο, η “Θετική Φωνή” θα παρουσιάσει την ταινία “Chemsex” στο “Outview Film Festival σε μία προσπάθεια ενίσχυσης του δημόσιου διάλογου για το συγκεκριμένο θέμα.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 18:45, στην αίθουσα 1 της “Ταινιοθήκης της Ελλάδος” (Ιερά Οδός 48, Αθήνα). Αμέσως μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με το θέμα.

Η ταινία “Chemsex”

Πώς είναι η σύγχρονη gay ζωή στο Λονδίνο; Μέσα από τις προσωπικές ιστορίες gay ανδρών, οι κινηματογραφιστές William Fairman και Max Gogarty εξερευνούν τον εθισμό στα ναρκωτικά, τα sex party και τα “one night stand” σε σχέση με τις υψηλού ρίσκου σεξουαλικές συμπεριφορές.

Χώρα: UK
Παραγωγή: 2015
Σκηνοθεσία: William Fairman, Max Gogarty
Διάρκεια: 83′

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους στο Outview Film Festival 2016

Βρείτε εδώ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.