20 Απριλίου 2016

ΤΑ “CHECKPOINT” ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εικόνα για το άρθρο “ΤΑ “CHECKPOINT” ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ”

Τα Κέντρα Πρόληψης “Checkpoint” επισκέπτονται τη Λάρισα, όπου σε συνεργασία με το Δήμο της πόλης θα παρέχουν στους πολίτες τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες Β και C, καθώς και ενημέρωση για θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας.

Την Παρασκευή 22 και το σαββατοκύριακο 23 και 24 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 18:00, οι ενημερωτές των “Checkpoint” θα υποδέχονται τους ωφελούμενους στην Πλατεία Ταχυδρομείου μπροστά από την Ιατρική Σχολή.

Η εξέταση γίνεται με τη μέθοδο “rapid test” που αποτελεί μη ιατρική πράξη, χρησιμοποιεί μία σταγόνα αίμα από το δάχτυλο και έχει ποσοστό εγκυρότητας που προσεγγίζει το 100%. Σε περίπτωση που οι εξετάσεις δείξουν ότι υπάρχουν αντισώματα σε έναν από τους ιούς HIV ή HCV ή βγει αντιδρών το αυστραλιανό αντιγόνο για τον ιό HBV, τα “Checkpoint” αναλαμβάνουν με τη σύμφωνη γνώμη του ωφελούμενου τη διασύνδεσή του με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προκειμένου να κάνει επιβεβαιωτικό τεστ και να εξεταστεί από ιατρό.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «HIV και ευάλωτες ομάδες / Άνθρωποι που ζουν με τον ιό: Πρόληψη – Υποστήριξη – Διάγνωση – Ενδυνάμωση» με την υποστήριξη του κοινωφελούς οργανισμού «Αλληλεγγύη / Solidarity Now».