4 Μαΐου 2016

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «Ο HIV ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΦΑΙΡΑ»

Εικόνα για το άρθρο “ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «Ο HIV ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΦΑΙΡΑ»”

Ο δημόσιος λόγος ως εργαλείο καταπολέμησης του στίγματος που βιώνουν οι άνθρωποι με HIV/AIDS. Ο δημόσιος λόγος ως μέσο αύξησης της ορατότητάς τους. Ο δημόσιος λόγος ως όχημα κοινωνικής ενσωμάτωσης και αποδόμησης των στερεοτύπων που συνοδεύουν τον HIV.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», σε συνεργασία με το «Κέντρο Ζωής» και την «PRAKSIS» παρουσίαζουν την ειδική απολογιστική έκδοση του έργου «O HIV στη Δημόσια Σφαίρα» που για 15 μήνες αποτέλεσε την πλατφόρμα κοινών παρεμβάσεων στα μέσα ενημέρωσης για ζητήματα που σχετίζονται με το HIV/AIDS, προάσπισης των δικαιωμάτων των οροθετικών ατόμων στην Ελλάδα και προσέγγισης και επιμόρφωσης των κύριων διαμορφωτών της κοινής γνώμης όπως οι δημοσιογράφοι, οι κρατικοί αξιωματούχοι και οι πολιτικοί.

Συμπληρωματικά με την παράθεση των κοινών πρωτοβουλιών των τριών οργάνωσεων μέχρι το τέλος του 2015, η ειδική έκδοση επιχειρεί μία καταγραφή των πιο σημαντικών εκφάνσεων του στίγματος που βιώνουν οι άνθρωποι με HIV/AIDS τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, σε ένα φάσμα που εκτείνεται από το χώρο της εργασίας και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών έως το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον και τους περιορισμούς στα ταξίδια, τη μετακίνηση και την εγκατάσταση.

Το έργο «Ο HIV στη Δημόσια Σφαίρα» χρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.