26 Μαΐου 2016

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΠΟ ΟΡΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Εικόνα για το άρθρο “ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΠΟ ΟΡΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ”

Στο πλαίσιο των δράσεων μείωσης βλάβης, η “Θετική Φωνή” επικαιροποίησε και δημοσιεύει το νομικό εγχειρίδιο “Κρατούμενοι: Απόλυση υπό όρο & προγράμματα απεξάρτησης”, του νομικού συμβούλου του Συλλόγου Βαγγέλη Μάλλιου.

Η “Θετική Φωνή” υλοποιεί δράσεις υποστήριξης και ενδυνάμωσης των οροθετικών κρατουμένων στο νοσοκομείο “Άγιος Παύλος” των φυλακών Κορυδαλλού, από την άνοιξη του 2014. Παράλληλα έχει αναπτύξει ένα ευρύ πρόγραμμα μείωσης βλάβης για τους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών που περιλαμβάνει εργασία στο δρόμο για διανομή προφυλακτικών και συνέργων χρήσης, δράσεις ευαισθηοποίησης και ενημέρωσης τόσο του γενικού πληθυσμού, όσο και των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών, διοργάνωση ημερίδων και σεμιναρίων, καθώς και δημοσίευση ειδικών εκδόσεων και φυλλαδίων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο επικαιροποιημένος οδηγός για την υπό όρο απόλυση κρατουμένων κωδικοποιεί και παραθέτει μία συνοπτική ανάλυση των ισχυουσών ρυθμίσεων και απευθύνεται στους ίδιους τους κρατούμενους, αλλά και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και επαγγελματίες που ασχολούνται με τα δικαιώματα της συγκεκριμένης ευάλωτης ομάδας.

Η έκδοση χρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα “Open Society Foundations”.