31 Μαΐου 2016

Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Εικόνα για το άρθρο “Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ”

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας με την Κίνηση Συμπαράστασης για το AIDS, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος επισκέφθηκε για τρίτη φορά σε διάστημα έξι μηνών την Κύπρο.

Από τις 23 έως τις 29 Μαΐου 2016, η “Θετική Φωνή” και τα “Checkpoint” συμμετείχαν σε μία σειρά από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού και ευάλωτων στον HIV κοινωνικών ομάδων για θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη, την έγκαιρη θεραπεία και εν γένει με τη σεξουαλική αγωγή.

Το προσωπικό των “Checkpoint” παρείχε τη δυνατότητα εξέτασης σε πάνω από 280 ωφελούμενους που επιθυμούσαν να εξεταστούν για HIV και σύφιλη στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, ενώ η δομή μας συμμετείχε και στο Cyprus Pride Festival. Ταυτόχρονα, ο προϊστάμενος των Κέντρων Πρόληψης και Εξέτασης Σοφοκλής Χάνος φιλοξενήθηκε σε ειδικά αφιερώματα στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΡΙΚ και Σίγμα, παρουσιάζοντας το έργο και τις υπηρεσίες των δομών, καθώς και τη συνεργασία με κυπριακές οργανώσεις και κρατικούς φορείς.

Το ταξίδι αυτό όπως και οι προηγούμενες επισκέψεις εργασίας εντάσσονται στο πλαίσιο μεταλαμπάδευσης της τεχνογνωσίας και των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, με σκοπό τη δημιουργία των προϋποθέσεων λειτουργίας αντίστοιχης δομής πρόληψης και εξέτασης στη Λευκωσία.