26 Ιουλίου 2016

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ Β & C ΑΠΟ ΤΟΝ “ΠΡΟΜΗΘΕΑ” ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΚΑΙ ΤΑ “CHECKPOINT”

Εικόνα για το άρθρο “ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ Β & C ΑΠΟ ΤΟΝ “ΠΡΟΜΗΘΕΑ” ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΚΑΙ ΤΑ “CHECKPOINT””

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» με συνέχεια και συνέπεια στο όραμα του για «ένα κόσμο χωρίς ηπατίτιδα» υλοποιεί δράσεις προς την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ιογενείς ηπατίτιδες Β και C, την καταπολέμηση του στίγματος σχετικά με τη νόσο και την εξασφάλιση πρόσβασης για όλους σε διαγνωστικές εξετάσεις καθώς και σε κατάλληλες θεραπείες.

Τα στοιχεία, βάσει των νεότερων ερευνητικών δεδομένων, καταδεικνύουν ότι από τους 130.000- 160.000 κατά προσέγγιση ανθρώπους που ζουν με ηπατίτιδα C το 80% δεν το γνωρίζει εξαιτίας της ασυμπτωματικής φύσης της ασθένειας ενώ υπολογίζεται ότι περίπου το 2% του ελληνικού πληθυσμού ζει με ιογενή ηπατίτιδα Β.

Για τους παραπάνω λόγους και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ιογενών Ηπατιτίδων (28/07), πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο που ζει με νόσους του ήπατος, ο σύλλογος προγραμματίζει πληθώρα νέων δράσεων ενδυναμώνοντας τους πρωταρχικούς του στόχους.

Μέρος των δράσεων του ΣΑΗΕ «Προμηθέας» αποτελεί η παροχή δωρεάν εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου για ιογενείς ηπατίτιδες Β και C σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και τα Kέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint».

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 28/7/2016, η κινητή μονάδα “Checkpoint” θα βρίσκεται στην πλατεία Μοναστηρακίου, και ώρες 10:00 με 22:00. Μέσω της κινητής μας μονάδας, εξειδικευμένοι εξεταστές θα παρέχουν εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου για ιογενείς ηπατίτιδες Β και C με τη γρήγορη και ανώδυνη μέθοδο «rapid test». Παράλληλα θα προσφέρεται έντυπο ενημερωτικό υλικό καθώς και διασύνδεση των ανθρώπων που θα βρεθούν θετικοί στις εξετάσεις, με τα κατά τόπους ηπατολογικά κέντρα της Αθήνας.