16 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΗΣ “ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ” ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εικόνα για το άρθρο “ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΗΣ “ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ” ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ”

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή” βραβεύθηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου ως Ευρωπαίος Πολίτης της Χρονιάς, σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Το βραβείο απονεμήθηκε επίσης στον κ. Διονύσιο Αρβανιτάκη, αρτοποιό από την Κω, και στην κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».

Την εκδήλωση συντόνισε ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ενώ συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Δημήτρης Παπαδήμουλης και οι ευρωβουλευτές Μιλτιάδης Κύρκος, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Μαρία Σπυράκη.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας έλαβε την τιμητική διάκριση για το έργο του στην προάσπιση των δικαιωμάτων και στην αύξηση της ορατότητας των οροθετικών ατόμων στην Ελλάδα, καθώς επίσης και για τις πρωτοβουλίες στον τομέα της πρόληψης μέσω της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης και Εξέτασης “Checkpoint” που μέχρι σήμερα έχουν παράσχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και εξέτασης για HIV και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα σε πάνω από 30.000 ωφελούμενους σε όλη την Ελλάδα.

Μετά την απονομή ο Πρόεδρος της “Θετικής Φωνής” Νίκος Δέδες δήλωσε: “Είναι μία στιγμή φορτισμένη με θετικά συναισθήματα, καθώς το βραβείο αυτό αποτελεί μία ηθική επιβεβαίωση του έργου και του οράματός μας. Στο πρόσωπο τόσο του Συλλόγου Οροθετικών, όσο και των άλλων δύο βραβευθέντων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά την προσπάθεια να αγκαλιάσουμε τον “άλλο”, τον ξένο, τον πρόσφυγα, τον οροθετικό, τον οποιοδήποτε “άλλο”, έξω από το κλειστοφοβικό πλαίσιο των διακρίσεων και του ρατσισμού που στο τέλος θα κόψει και τη δική μας ανάσα”.

Σημειώνεται πως θα ακολουθήσει η κεντρική εκδήλωση για όλους τους νικητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2016.

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008 και αποτελεί επιβράβευση για εξαιρετικά επιτεύγματα, δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που προάγουν στην πράξη τη συνεργασία και την αλληλεγγύη.

IMG_0218

IMG_0193

IMG_0216

IMG_0170