27 Σεπτεμβρίου 2016

Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ 4Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ “AIDS & ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ”

Εικόνα για το άρθρο “Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ 4Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ “AIDS & ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ””

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος συμμετείχε στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση «AIDS & Ηπατίτιδες» που διοργανώθηκε από την Επιστημονική Εταιρεία Επιδημιολογίας, Βιοστατιστικής & Προληπτικής Ιατρικής, την Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», την Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», την Β΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», την Δ΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Π.Γ.Ν. «Αττικόν», το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Παθολογική Κλινική – Tμήμα Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Πατρών του Γ.Ν. Πάτρας και το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η επιστημονική αυτή Συνάντηση πραγματοποιήθηκε από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2016, στην Αθήνα, στην Αίγλη Ζαππείου.

Σκοπός της 4ης Πανελλήνιας Συνάντησης «AIDS & Ηπατίτιδες» ήταν η σφαιρική προσέγγιση του HIV/AIDS και των ιογενών ηπατιτίδων στη χώρα μας, αφιερώνοντας χρόνο για τα πραγματικά προβλήματα τα οποία απασχολούν επιστήμονες υγείας, ασθενείς, αρχές δημόσιας υγείας και κοινό.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου καταξιωμένοι επιστήμονες ανέπτυξαν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις στην επιδημιολογία, διάγνωση, θεραπεία και την ολιστική πρόληψη και αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών. Το πρόγραμμα περιελάμβανε στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις και δορυφορικά συμπόσια.

Από την πλευρά της “Θετικής Φωνής”, ομιλητές ήταν ο Μάριος Ατζέμης, ο Σοφοκλής Χάνος και ο Γιώργος Τσιακαλάκης.

Βρείτε εδώ το τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου.