27 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Εικόνα για το άρθρο “ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ”

Η «Θετική Φωνή» και το ΚΕΕΛΠΝΟ συνδιοργάνωσαν συνάντηση εργασίας τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, σε συνεργασία με το «OptTEST by HiE project» (Optimising testing and linkage to care for HIV across Europe) που αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η συνάντηση με τον τίτλο «Διασύνδεση και Παραμονή στα Εθνικά Συστήματα Υγείας: Η Εμπειρία από την Ευρώπη και την Ελλάδα οι Προκλήσεις για το Μέλλον» είχε ως σκοπό να εμβαθύνει σε ζητήματα διασύνδεσης των νέων διαγνώσεων, παρουσιάζοντας και αξιοποιώντας βέλτιστες πρακτικές από το εξωτερικό που θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στις ανάγκες τις ελληνικής πραγματικότητας. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η τήρηση μητρώων οροθετικών ατόμων, η παραμονή στη θεραπεία ομάδων ασθενών όπως οι χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, οι καθυστερημένες διαγνώσεις και η προσαρμογή των ευρωπαϊκών κρατών στις κατευθυντήριες οδηγίες.

Στη συνάντηση τις εργασίες της οποίας άνοιξε ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων, καθώς επίσης και γιατροί των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων των ελληνικών νοσοκομείων.