11 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ “ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ” ΣΕ ΔΟΜΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Εικόνα για το άρθρο “ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ “ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ” ΣΕ ΔΟΜΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ”

Στο πλαίσιο του προσανατολισμού του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με τον HIV και το γήρας, αντιπροσωπεία της “Θετικής Φωνής” επισκέφθηκε τον οργανισμό φροντίδας ηλικιωμένων “Άκτιος Οδηγός” στη Βάρη.

Η ομάδα της “Θετικής Φωνής” είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το προσωπικό του οργανισμού για θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη και τη σεξουαλική υγεία και να κάνει μία σύντομη παρουσίαση των δράσεων του Συλλόγου.

Με την επίσκεψή της στον “Άκτιο Οδηγό”, η “Θετική Φωνή” θέλησε συμβολικά να αναδείξει ένα θετικό παράδειγμα μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων που δεν κάνει διακρίσεις σε βάρος ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως οι άνθρωποι που ζουν με HIV και φιλοξενεί οροθετικά άτομα στις δομές του. Η πολιτική του συγκεκριμένου οργανισμού μπορεί να υπηρετεί την αυτονόητη αρχή της μη διάκρισης στην παροχή υπηρεσιών, δεν αποτελεί ωστόσο τον κανόνα, καθώς ο Σύλλογος γίνεται συχνά αποδέκτης καταγγελιών άρνησης φιλοξενίας οροθετικών ατόμων σε αντίστοιχες δομές με προσχηματικές δικαιολογίες.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο μίας προσπάθειας χαρτογράφησης των δομών που αποδέχονται και μπορούν να φιλοξενήσουν ηλικιωμένους που ζουν με HIV στην Ελλάδα.