30 Νοεμβρίου 2016

Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ, Η ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΕΝΩΣΑΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ HIV/AIDS

Εικόνα για το άρθρο “Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ, Η ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΕΝΩΣΑΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ HIV/AIDS”

«Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους ανθρώπους που ζουν με HIV και να την κάνουμε δύναμη κατά του στίγματος που βιώνουν και ευαισθητοποίησης του κόσμου». Αυτό ήταν το κοινό μήνυμα της Δήμητρας Γαλάνη, της Γιώτας Νέγκα και του Φοίβου Δεληβοριά που συμμετείχαν στη συνέντευξη τύπου του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας για την 1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα AIDS.

Οι τρεις καλλιτέχνες τόνισαν την ανάγκη να καταπολεμηθεί το στίγμα που βιώνουν τα οροθετικά άτομα σε κάθε έκφανση της ζωής και της καθημερινότητάς τους, ως μία ευθύνη όχι μόνο της πολιτείας και της παιδείας που παρέχεται στα σχολεία, αλλά ταυτόχρονα και του κάθε πολίτη ατομικά.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος Νίκος Δέδες δήλωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ότι «το κεντρικό μας μήνυμα για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα AIDS είναι η ανάγκη μείωσης του αριθμού των οροθετικών ατόμων που δε γνωρίζουν την κατάσταση της υγείας του ως προς τον HIV. Υπολογίζεται ότι ένα στα πέντε οροθετικά άτομα παραμένει αδιάγνωστο, με σημαντικές συνέπειες για την ατομική, αλλά και για τη δημόσια υγεία. Είναι ανάγκη επίσης να ευθυγραμμιστούμε με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Κάθε άνθρωπος που διαγιγνώσκεται με HIV θα πρέπει να ξεκινά αυτόματα την ενδεδειγμένη θεραπεία και να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτή. Μόνο έτσι μπορούμε να δώσουμε τέλος στο HIV/AIDS».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, σημείωσε πως έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τον οργανισμό για την επίλυση του προβλήματος των ελλείψεων αντιδραστηρίων για τις εξετάσεις των οροθετικών ατόμων και δεσμεύτηκε πως έχουν αναληφθεί οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε να μην επαναληφθεί φέτος το σκηνικό των ελλείψεων φαρμάκων που καταγράφηκε το 2015.

Στη συνέντευξη τύπου εκπροσωπήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης από το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ηγουμενίδη, ενώ παρόντες ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Φώτης Χρυσικός, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS Μάριος Λαζανάς και ο εκπρόσωπος του Τμήματος Καταπολέμησης Ρατσιστικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Λόλης.

 

dsc_0424

dsc_0399

dsc_0483 dsc_0475

dsc_0460

dsc_0501