29 Μαΐου 2017

Το AHF Europe παρέχει θεραπεία σε 50.000 ανθρώπους που ζουν με HIV

Εικόνα για το άρθρο “Το AHF Europe παρέχει θεραπεία σε 50.000 ανθρώπους που ζουν με HIV”

Τον Απρίλιο του 2017, το Ίδρυμα “AIDS Healthcare Foundation Europe” που αποτελεί τον κύριο εταίρο του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας κατέκτησε ένα σημαντικό ορόσημο. Συνολικά 50.000 άνθρωποι που ζουν με HIV λαμβάνουν πλέον φροντίδα από το AHF Europe, σε συνεργασία με τα εθνικά προγράμματα θεραπείας της ευρύτερης περιοχής.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ωφελούμενων εντοπίζεται στη Ρωσία και στην Ουκρανία, γεγονός που καθιστά το συγκεκριμένο επίτευγμα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο, διότι η Ανατολική Ευρώπη και η Κεντρική Ασία είναι οι μόνες περιοχές του κόσμου όπου η επιδημία του HIV συνεχίζει να επεκτείνεται ταχέως.

Αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για την ομάδα του AHF Europe και τους συνεργάτες μας, μόνο η κοινή μας δουλειά καθιστά δυνατή την παροχή φροντίδας και θεραπείας αιχμής σε ένα ποσοστό άνω του 15% στο σύνολο αυτών που λαμβάνουν θεραπεία στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, όπου η πρόσβαση στην αντιρετροϊκή θεραπεία είναι η χαμηλότερη στον κόσμο“, δήλωσε ο Zoya Shabarova, Διευθύντρια του AHF Europe.