27 Οκτωβρίου 2017

“ΕΓΩ ΚΑΙ Ο HIV” ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΔΕΥΤΕΡΑ 13/11 ΣΤΙΣ 17:30

Εικόνα για το άρθρο ““ΕΓΩ ΚΑΙ Ο HIV” ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΔΕΥΤΕΡΑ 13/11 ΣΤΙΣ 17:30”

Ήρθε η ώρα να συναντηθούμε και πάλι σε ένα ανανεωμένο “Εγώ και ο HIV“! Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στις 17:30, στην Αίθουσα Horizon, του Ξενοδοχείου “Divani Caravel”. Τρία διαφορετικά θέματα, βιωματικές προσεγγίσεις και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες μέσω των κινητών μας τηλεφώνων θα ζωντανέψουν τη συζήτηση και θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους μας να συμμετέχουμε σε αυτήν.

Η Δέσποινα Μακριδάκη, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, μας μιλάει για τους μύθους και τις αλήθειες που συνοδεύουν τα γενόσημα φάρμακα στην Ελλάδα. Τα γενόσημα αντιρετροϊκά είναι πλέον γεγονός και στη χώρα μας για σκευάσματα που χρησιμοποιούνται ευρέως. Είναι εξίσου αποτελεσματικά και ασφαλή με τα πρωτότυπα; Μπορούμε να τα εμπιστευόμαστε και τι έχουμε λόγους να ανησυχούμε αν ο γιατρός μας αποφασίσει να μας συνταγογραφήσει γενόσημο;

Η Μίνα Ψυχογυιού, Παθολόγος και Επίκουρη Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, συζητάει μαζί μας για τις επιπτώσεις του καπνίσματος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, μεγαλώνοντας με τον HIV. Σύμφωνα με μελέτες, οι καρδιαγγειακές παθήσεις εμφανίζονται νωρίτερα στα οροθετικά άτομα, σε σχέση με το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για ασθένειες που συνδέονται με το γήρας, καθώς και με παράγοντες κινδύνου όπως το κάπνισμα και η έλλειψη άσκησης. Τι πρέπει να προσέχουμε και πώς μπορούμε να προλάβουμε την εμφάνιση αυτών των ασθενειών;

Στο τρίτο μέρος, κάνουμε ένα ταξίδι από τη δεκαετία του ’90 στο σήμερα. Πώς ζούσε τότε, τι προβλήματα αντιμετώπιζε και πώς έβλεπε το μέλλον ένα οροθετικό άτομο; Πώς σκέφτεται αντίστοιχα σήμερα ένας άνθρωπος που ζει με HIV και πώς είναι η καθημερινότητά του; Δύο καλεσμένοι απαντούν στις ίδιες ερωτήσεις για το τότε και το σήμερα και μοιράζονται μαζί μας τα βιώματα και τις σκέψεις τους.

Στη συνάντηση του Νοεμβρίου, θα χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά online σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με τη συμμετοχή του κοινού, δίνοντας βήμα έκφρασης της άποψης σε όλους. Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης θα ακολουθήσει ελαφρύ δείπνο.