21 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ AIDS ΑΠΟ ΤΗ «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.Μ.Α.Α.

Εικόνα για το άρθρο “ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ AIDS ΑΠΟ ΤΗ «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.Μ.Α.Α.”

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 13:00
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DIVANI CARAVEL (ΑΙΘΟΥΣΑ HORIZON)

Με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα AIDS και επ’ ευκαιρία του 29ου Πανελληνίου Συνεδρίου του AIDS, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.) και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» σε συνεργασία με το AHF Europe σας προσκαλούν στη συνέντευξη τύπου που παραθέτουν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στις 13:00, στο Ξενοδοχείο «Divani Caravel» (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2), στην Αθήνα.

Τα εμπόδια και οι προκλήσεις για την επίτευξη του στόχου 90-90-90 του UNAIDS μέχρι το 2020, η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, η διασφάλιση της απρόσκοπτης και καθολικής πρόσβασης των οροθετικών ατόμων στην ιατρική φροντίδα, στις εξετάσεις και στα φάρμακά τους, οι συνθήκες στις Μονάδες Λοιμώξεων, η προαγωγή της πρόληψης και της τακτικής εξέτασης, η προφύλαξη πριν από την έκθεση (PrEP) και η εξάλειψη του στίγματος που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV, αποτελούν τους κύριους άξονες της συζήτησης. Συγχρόνως θα παρατεθούν τα νεώτερα δεδομένα για την HIV λοίμωξη (επιδημιολογικά και θεραπευτικά), τα δεδομένα του 29ου Πανελληνίου Συνεδρίου καθώς και οι δραστηριότητες της Ε.Ε.Μ.Α.Α. και της «Θετικής Φωνής».

Την εκδήλωση θα προλογίσει η Δημοσιογράφος – Εκδότρια και Διευθύντρια των ιστοσελίδων “the TOC” και “woman TOC” Έλλη Στάη. Στο πάνελ των ομιλητών συμμετέχουν ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, Λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς, η Πρόεδρος του Συνεδρίου Δήμητρα Παρασκευά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας Νίκος Δέδες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
Μαρία Φωκά-Μίντζια, Ε.Ε.Μ.Α.Α.: 2106983945, eemaa@aids.org.gr
Γιώργος Τσιακαλάκης, Θετική Φωνή: 6955588204, gtsiakalakis@positivevoice.gr